9.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

Spitalul Județean a cerut ajutor financiar Primăriei Bistrița, instituția a spus…pas

Printr-o adresa, Spitalul Județean de Urgență a cerut Primăriei Bistrița să bată palma cu Consiliul Județean și să sprijine relocarea stației de oxigen și a unor clădiri administrative, să facă loc noului corp de clădire. Investiția s-ar ridica la 25 de milioane de lei, iar primăria a spus pas…din lipsa de fonduri.

La mijlocul lunii trecute, Spitalul Județean de Urgență Bistrița a solicitat Primăriei Bistrița sprijin financiar pentru relocarea utilităților și construirea unora noi, proiect în valoare de 25,2 milioane de lei.

Este vorba practic de relocarea stației de oxigen din curtea spitalului și a altor corpuri de clădire de acolo. Asta pentru că e nevoie de spațiul respectiv pentru extinderea spitalului județean cu încă un corp. Mai multe detalii despre acest subiect puteți citi AICI.

Primăria Bistrița spune, însă, că nu are bani pentru asemenea investiții:

„Analizând solicitarea Spitalului Județean deloc neglijabilă cât și posibilitățile de finanțare din bugetul local în condițiile în care pentru finanțarea unor investiții stringente Municipiul Bistrița intenționează contractarea unei finanțări nerambursabile în luma de 100 de milioane de lei, Municipiul Bistrița își exprimă intenția de participare la finanțarea unor investiții, reparații capitale, consolidare, extindere și modernizare cât și dotări cu echipamente medicale, însă de un nivel mai redus, în limita posibilităților de finanțare.

În acest sens se așteaptă formularea unor solicitări de finanțare din partea Spitalului Județean, urmând să se analizeze posibilitățile de finanțare și inițierea unui acord/contract de finanțare. Incheierea unui acord/contract de finanțare a unităților sanitare nu poate fi inițiat decât în baza unor solicitări exprese și clar formulate de către acestea și în corelare cu posibilitățile de finanțare ale autorităților publice”, se arată raportul direcțiilor Economică și Juridică.

Prezent la Bistrițeanul Live, președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan a precizat că a discutat deja cu primarul Ioan Turc despre investițiile de la spital. Edilul ar fi fost de acord să sprijine reabilitarea etajelor din clădirea veche, care n-au fost reabilitate și modernizate:

„A spus (n.r. primarul Ioan Turc) că preferă să sprijine reabilitarea etajelor din clădirea veche care n-au fost reabilitate și modernizate. Noi ne-am angajat și eu o să finanțez în cursul acestui an un studiu de fezabilitate, să îl putem pune la dispoziția Consiliului Local și domnului primar, ca pe bugetul anului viitor să poată prinde banii aferenții reabilitării. Studiul de fezabilitate e bun făcut, dacă nu dă primăria bani, găsesc eu soluții”, a spus Radu Moldovan, la Bistrițeanul Live.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Multumim primăriei!!!! Foarte frumos! Bine ca umflați organigrama cu concursuri și transferuri! Bravo! Noroc cu Radu Moldovan!!!!!!Rezolva el! Ăștia sunt degeaba!

  2. Oare era necesară acea sala polivalentă acuma când sunt atâtea probleme?
    Era necesară echipa de handbal și alte drăcovenii pe care se aruncă banii?
    Întreb numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.