13 C
Bistrița
vineri, august 12, 2022

Lipsa lichidităților obligă LDP să se împrumute la bănci. Cu ce sumă se îndatorează SRL-ul Consiliului Județean:

Societatea Lucrări Drumuri și Poduri S.A. Bistrița intenționează să contracteze un credit de un milion de lei pentru capital de lucru. Pentru aceasta, are nevoie de mandatul special al reprezentanților Județului Bistrița-Năsăud în Adunarea Generală a Acționarilor. Un proiect de hotărâre pe această temă, va intra în dezbatere la ședința de consiliu județean de joi.

Societatea Lucrări Drumuri și Poduri S.A. Bistrița este în situația de a contracta un credit de 1 000 000 de lei deoarece se confruntă cu o lipsă de finanțare pentru derularea activității pe termen scurt.

Reprezentanții societății spun că în recuperarea creanțelor apar dificultăți de încasare. Sursele financiare ale societății depind de bugetul clienților.

Cea mai mare parte dintre clienți sunt primării din județul Bistrița-Năsăud. La rândul lor, primăriile depind de  încasările de la bugetul de stat, acordate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Întârzierile de viramente către primării se transmit ”în lanț”, către societate. Astfel, există decalaje mari între momentul angajării sumelor necesare efectuării lucrărilor și până la încasarea lor efectivă. Așa că, cei de la LDP sunt în situația de a identifica alte surse de finanțare.

În prezent, societatea are de încasat suma de 1.826.768 lei din contracte de lucrări derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Reprezentanții societății „Lucrări Drumuri și Poduri” S.A. Bistrița au solicitat Consiliului Județean Bistrița-Năsăud acordarea unui mandat special reprezentanților județului Bistrița-Năsăud în A. G. A. în vederea aprobării contractării unei linii de credit în limita sumei de 1.000.000 lei.

LDP S.A. Bistrița  oferă următoarele servicii:

  • servicii pregătitoare aferente întreținerii și reparării de drumuri și poduri,
  • lucrări și servicii privind întreținerea și repararea drumurilor și podurilor,
  • lucrări aferente construcțiilor noi de drumuri și poduri,
  • diverse activități, precum comercializarea de mixturi asfaltice, de beton de ciment, de emulsii bituminoase, de agregate de balastieră, etc.

În ședința de joi, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va lua în dezbatere un proiect de hotărâre prin care va acorda mandatului special reprezentanților Județului Bistrița-Năsăud în Adunarea Generală a Acționarilor la Societatea „Lucrări Drumuri și Poduri” S.A. Bistrița, în scopul contractării creditului.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...