16.3 C
Bistrița
sâmbătă, septembrie 23, 2023

FOTO/VIDEO – O seară binecuvântată: Un concert impresionant susținut de Noua Orchestră Transilvană și Corul Filarmonicii din Cluj

Impresionant concert susținut ieri seară, de Noua Orchestră Transilvană și corul Filarmonicii din Cluj. Pe scena Centrului Cultural Municipal a evoluat de asemenea și „cea mai bună garnitură de soliști ai momentului”. La vioară – Remus Rîmbu, violonist angajat al Orchestrei Filarmonice din Haga, un instrumentist excepțional, după cum l-a descris Gavril Țărmure, managerul Centrului Cultural.

A fost o seară binecuvântată pentru bistrițenii care au ales ieri seară să participe la concertul extraordinar susținut de Noua Orchestră Transilvană, la Bistrița. 

Instrumentiștii au fost dirijați de Romeo Rîmbu, dirijor la Orchestra filarmonicii din Oradea și profesor universitar doctor la Conservatorul din Oradea. 

Corul Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca, dirijat de Cornel Groza, a oferit o interpretare memorabilă a Imnului Regal din Poema Română de George Enescu și a Odei Bucuriei. 

La eveniment au asistat prefectul Stelian Dolha și primarul Ioan Turc.

Primarul Ioan Turc a subliniat că acest concert este dedicat „memoriei Majestății Sale Regele Mihai I al României, la centenarul nașterii sale”.

Le multumesc tuturor bistrițenilor celor care au ales să fie alături de noi, într-un gest fără echivoc de respect față de ce a reprezentat Regele Mihai ca monarh și ca om.

Am sentimentul unei datorii împlinite. Știu că sunt în asentimentul multora. Azi, poate mai mult decât în alte ocazii, m-am simțit mândru că sunt bistrițean și că fac parte dintr-o comunitate cu tot ceea ce are ea mai bun. O seară binecuvântată vă doresc”, a spus primarul Ioan Turc.

Din program au făcut parte

  • George Enescu – Imnul Regal din Poema Română,
  • George Enescu – Rapsodia I în la major,
  • Romeo Rîmbu – Releflecții la preludiul în do major de Bach,
  • Maurice Ravel – Tzigane pentru vioară și orchestră,
  • Ludwig van Beethoven – Oda bucuriei din Simfonia nr. 9.

Soliștii Operei Naționale din Cluj care au completat concertul au fost Diana Țugui (soprană), Iulia Merca (mezosoprană), Hector Mendoza (tenor) și Cristian Hodrea (bas-bariton).

Evenimentul a fost organizat de Primăria municipiului Bistrița prin Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc”, în parteneriat cu Clubul Monarhiștilor Bistrițeni.

Foto & Video @ Centrul Cultural Municipal Bistrița

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.