21.4 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

FOTO/VIDEO – O seară binecuvântată: Un concert impresionant susținut de Noua Orchestră Transilvană și Corul Filarmonicii din Cluj

Impresionant concert susținut ieri seară, de Noua Orchestră Transilvană și corul Filarmonicii din Cluj. Pe scena Centrului Cultural Municipal a evoluat de asemenea și „cea mai bună garnitură de soliști ai momentului”. La vioară – Remus Rîmbu, violonist angajat al Orchestrei Filarmonice din Haga, un instrumentist excepțional, după cum l-a descris Gavril Țărmure, managerul Centrului Cultural.

A fost o seară binecuvântată pentru bistrițenii care au ales ieri seară să participe la concertul extraordinar susținut de Noua Orchestră Transilvană, la Bistrița. 

Instrumentiștii au fost dirijați de Romeo Rîmbu, dirijor la Orchestra filarmonicii din Oradea și profesor universitar doctor la Conservatorul din Oradea. 

Corul Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca, dirijat de Cornel Groza, a oferit o interpretare memorabilă a Imnului Regal din Poema Română de George Enescu și a Odei Bucuriei. 

La eveniment au asistat prefectul Stelian Dolha și primarul Ioan Turc.

Primarul Ioan Turc a subliniat că acest concert este dedicat „memoriei Majestății Sale Regele Mihai I al României, la centenarul nașterii sale”.

Le multumesc tuturor bistrițenilor celor care au ales să fie alături de noi, într-un gest fără echivoc de respect față de ce a reprezentat Regele Mihai ca monarh și ca om.

Am sentimentul unei datorii împlinite. Știu că sunt în asentimentul multora. Azi, poate mai mult decât în alte ocazii, m-am simțit mândru că sunt bistrițean și că fac parte dintr-o comunitate cu tot ceea ce are ea mai bun. O seară binecuvântată vă doresc”, a spus primarul Ioan Turc.

Din program au făcut parte

  • George Enescu – Imnul Regal din Poema Română,
  • George Enescu – Rapsodia I în la major,
  • Romeo Rîmbu – Releflecții la preludiul în do major de Bach,
  • Maurice Ravel – Tzigane pentru vioară și orchestră,
  • Ludwig van Beethoven – Oda bucuriei din Simfonia nr. 9.

Soliștii Operei Naționale din Cluj care au completat concertul au fost Diana Țugui (soprană), Iulia Merca (mezosoprană), Hector Mendoza (tenor) și Cristian Hodrea (bas-bariton).

Evenimentul a fost organizat de Primăria municipiului Bistrița prin Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc”, în parteneriat cu Clubul Monarhiștilor Bistrițeni.

Foto & Video @ Centrul Cultural Municipal Bistrița

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: