17.6 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Spitalul Județean primește doar o treime din necesarul de Remdesivir, folosit în tratamentul pentru cazurile grave de Covid

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a început să folosească medicamentul Remdesivir pentru tratamentul cazurilor grave de Covid abia în urmă cu 3 săptămâni. Chiar și acum, unitatea medicală primește doar o treime din necesarul de Remdesivir.

Remdesivir este un nou medicament antiviral, dezvoltat în primă fază pentru boala virală Ebola și infecțiile cu virusul Marburg. Ulterior, s-a demonstrat că este eficient în lupta cu mai multe virusuri, inclusiv SARS-Cov-2, motiv pentru care a început să fie folosit în spitalele din întreaga lume, în special în cazul pacienților în stare gravă.

Deși nu are un efect asupra ratei de supraviețuire, medicamentul scurtează perioada de recuperare.

Dacă în spitalele mari din România Remdesivir a ajuns încă de la început, în cele mici, județene este folosit de mai puțin de o lună. La Bistrița se folosește acest tratament de doar 3 săptămâni, iar cantitatea primită nu este suficientă.

„Cantitatea pe care o primim este mică. Noi primim acu undeva la 30 de unități pe săptămână, iar necesarul ar fi undeva la 100. Restul sunt pe tratamentul clasic. Nu avem Remdesivir să administrăm la toți pacienții, care ar avea nevoie”, a declarat aseară, managerul Spitalului Județean Bistrița-Năsăud, Gabriel Lazany, la Bistrițeanul Live.

Tratamentul cu acest medicament s-a dovedit a fi costisitor. Astfel, o serie de tratament cu 6 doze, pentru un singur pacient ajunge să coste peste 2.000 de euro.

Emisiunea de aseară o puteți urmări mai jos:

https://www.facebook.com/bistriteanul.ro/videos/2595705327409100/

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.