2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

VIDEO: Noi detalii despre castelul contelui Dracula! Un documentar filmat în Pasul Tihuța încearcă să spulbere cel mai mare mister al cărții

Un documentar filmat recent în Pasul Tihuța încearcă să spulbere cel mai mare mister al cărții Dracula – romanul publicat de irlandezul Bram Stoker în 1897. Documentarul a fost filmat în Munții Călimani și Pasul Tihuța, fiind realizat de regizorul Corneliu Țepeluș, împreună cu stră-strănepotul scriitorului, Dacre Stoker. Pelicula va fi lansată peste trei zile, la Brașov.

Cum a început totul

În anul 2012, cercetătorul olandez Hans de Roos descoperă la biblioteca muzeului Rosembach din Philadelphia (SUA) noi documente din care s-a inspirat Bram Stoker în a scrie cartea Dracula.

Aceste documente conțin coordonatele exacte ale locației castelului fictiv descris de Bram Stoker, care se află în Masivul Călimani.

După ce intră în posesia acestor noi documente, Dacre Stoker, stră-strănepotul lui Bram Stoker, decide să acționeze.

El a inițiat o adevărată campanie de cercetare prin lume, pe urmele documentelor din care s-a inspirat Bram Stoker atunci când a scris cartea Dracula.

Am căutat informații despre cărțile consultate de Bram Stoker, pentru a găsi conexiuni între vulcani, vampiri și diavol. Am adunat o echipă de experți locali în tradiții și superstiții care să mă ajute să descopăr în sfârșit unul dintre cele mai mari mistere din Dracula: unde se află mai exact castelul lui Dracula…?”, recunoaște Dacre Stoker.

De altfel, stră-stră-nepotul lui Bram Stoker a vizitat de câteva ori județul Bistrița-Năsăud:

Sucevenii revendică locul unde ar fi fost castelul fiorosului Conte Dracula. Ce planuri au:

Împreună cu o echipă de români, el a ajuns și în Munții Călimani, în Tihuța și în Pasul Bârgăului ca să caute locația castelului fictiv a lui Dracula.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/Kc3dRHUn7oU” /]

Documentarul este o coproducție româno – moldavă – americană (Casta Films Brașov, CIO film Chișinău, Dacre Stoker) și a fost realizat de Corneliu Țepeluș (regizor, producător), Stas Ciorescu (editor, producător), Radu Oprea (producător), Cezar Amariei (producator) Liviu Bazarcă „Răzeșul” (producator) și Dacre Stoker (producător, scenarist, narator).

Am terminat, după un an de zile, acest documentar despre locația castelului fictiv al contelui Dracula în Munții Călimani. Este menționată și Bistrița, între altele… Am filmat alături de Dacre Stoker, stră-stră-nepotul lui Bram Stoker – autorul faimoasei cărți. Practic, acest documentar se vrea și un film de promovare a României și a județului Bistrița-Năsăud”, ne-a explicat regizorul Corneliu Țepeluș.

Filmul va avea premiera mondială pe 18 octombrie 2020, la sala Reduta din Brașov.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.