7.4 C
Bistrița
marți, martie 28, 2023

Bistrița-Năsăud: 33 de cazuri pozitive, 21 de bistrițeni externați și un deces

Avem 1.845 de cazuri pozitive COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 33 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. 21 de persoane au fost externate din spital. De asemenea, s-a înregistrat și un deces. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 4.013 de cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 33 de cazuri noi de infecție cu coronavirus, printre care 2 asistenti medicali SJUB,  o infirmieră SJUB, 3 angajați ai unor operatori economici și 4 elevi (1 elev – Liceul cu Program Sportiv, 1 elev – Liceul de Muzică Tudor Jarda, 2 elevi – Școala Generală nr. 6). Astfel, de la începutul pandemiei până în acest moment 1.845 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 7 bistrițeni au fost reconfirmați pozitiv.

Față de ultima raportare, în județul nostru în ultimele 24 de ore 21 de persoane au fost externate din spital. Totodată s-a înregistrat și un deces în contextual pandemiei.

Decesul cu numărul 113 în Bistrița-Năsăud

Bărbat, 55 ani, internat în 5 octombrie în Secția  Boli Infecțioase  (Pneumonie), transferat în Secția ATI în 8 octombrie, unde a si decedat în 13 octombrie. Comorbidități: Diabet zaharat, Obezitate, Sechele infarct miocardic.

 Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 15.10.2020, este următoarea:

 • 1.843 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 113 decese;
 • 1.574 persoane externate (1.167 externate vindecate și 407 externate la cerere);
 • 823 persoane în carantină;
 • 184 persoane izolate;
 • 266 teste efectuate (216 de teste efectuate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, restul la laboratoare private)

Precizări din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 87 cadre medicale (21 medici, 65 asistenți, 1 kinetoterapeut) și 37 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. 104 persoane au fost externate.
 • 125 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 58 au fost externate.
 • Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Șase persoane au fost externate.
 • 13 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Zece persoane au fost externate.
 • 4 persoane bolnave de CoVid-19 sunt angajate ale Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Una dintre acestea a fost externată.
 • 2 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul CFR. Una dintre acestea a fost externată.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află 8 beneficiari și o infirmieră de la un centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Infirmiera a fost externată. În ceea ce privește beneficiarii, șase au fost externați, iar din păcate, unul a decedat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 19 beneficiari și 13 angajați de la un centru de recuperare din județul Bistrița-Năsăud. 5 angajați au fost externați. Totodată, au fost externați și 15 beneficiari.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și șapte angajați de la o unitate medico-socială din județul Bistrița-Năsăud. (3 asistenți medicali și un personal auxiliar). O persoană (asistent medical) a fost externată.
 • Cinci persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Patru sunt declarate vindecate, iar o persoană este în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 8 fotbaliști. Doi dintre aceștia au fost externați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 4 handbaliste și un angajat de la CS Gloria 2018.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află doi sportivi de la CSM.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 15 cadre didactice. În acest moment, două dintre acestea sunt cazuri active.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 24 din cazurile active sunt elevi. Unul dintre aceștia este internat în spital, unul este în curs de evaluare, iar restul de află în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un asistent social de la un centru de asistență pentru vârstnici.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un beneficiar și un angajat de la o casă de tip familial din subordinea DGASPC BN. Angajatul a fost externat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat de la un centru de plasament din subordinea DGASPC.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 11 angajați ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud. Două persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 angajați ai Centrului de Transfuzii Sanguine Bistrița (dintre care 1 medic și 9 asistenți medicali). Cinci persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 17 angajați ai Inspectoratului Județean de Poliție. 15 persoane au fost externate, iar două persoane sunt în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița (10 angajați ai Blocului Alimentar, trei registratori, și o îngrijitoare de curățenie din Ambulatoriul integrat – Policlinica Bistrița). O persoană a fost externată.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Spitalului Orășenesc Beclean.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Agenției pentru Plăți și Intervenție Agricultură Bistrița-Năsăud.

Situația privind cazurile COVID 19, pe UAT-uri, în imaginile de mai jos:

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 4.013 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 168.490. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 125.009 au fost declarate vindicate. De asemenea, 5.674 de persoane au decedat, în ultimele 24 de ore înregistrându-se 73 de decese. În spitale se află internate 9.611 persoane infectate cu COVID-19, dintre care 721 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 691 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 17.190 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 8.986 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 40.136 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 43 de persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 6.812 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 126 au decedat, iar 797 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...