7.5 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

Spitalul Județean vrea independență energetică și pregătește un parc fotovoltaic

Facturile imense la utilități au determinat conducerea Spitalului Județean de Urgență să găsească soluții pentru a-și asigura independența energetică. Se pare că managerul unității medicale, Gabriel Lazany a identificat deja un teren unde are în plan să contruiască un parc fotovoltaic.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița plănuiește să își asigure independența energetică cu ajutorul unui parc fotovoltaic. Se pare că managerul Gabriel Lazanay a identificat deja un teren pentru această investiție.

„Spitalul trebuie să construiască un parc fotovoltaic cu care să putem să ajungem la o independență energetică. Deja am discutat lucrul acesta, am și identificat zone unde ar putea să se construiască un parc fotovoltaic pe o suprafață de 5-7 hectare. Acest parc va asigura în mare parte independența energetică a spitalului. Consumul de energie e mare, iar în condițile actuale de preț, dacă dispar acele compensări stabilite prin lege, nu cred că vom putea funcționa”, a declarat Gabriel Lazany, la As Tv.

Tot mai multe companii private și instituții publice iau în calcul această variantă pentru a-și asigura independența energetică. Printre ele se numără Primăria Prundu Bârgăului sau marile companii precum TeraPlast.

Foto: pexels.com

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Sa aiba mancare…sa faca si o brutarie…sa faca grau, o moara ..sa faca ce le trebuie la bucatarie.
    …SA SI faca facULtate sa sI faca….DAR NU PE BANII MEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...