14.6 C
Bistrița
vineri, iunie 14, 2024

Stelian Dolha (Protecția Consumatorului): Restaurant Ardeal nu se deschide până nu își rezolvă problemele! și DSV a dat amenzi

Zeci de adulți și copii au ajuns la UPU cu toxiinfecție alimentară. SImptomele ar fi apărut după ce ar fi mâncat mâncare oferită de Restaurant Ardeal. ”Restaurantul e închis acum. Și nu se va deschide decât după ce își rezolvă problemele” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Stelian Dolha.

Aproape 70 de persoane- adulți și copii- au ajuns la spital în ultimele zile. Toate prezentau simptome de toxiinfecție alimentară. Unii au fost internați, alții externați cu recomandare de tratament.

Conform declarațiilor acestora, toți ar fi consumat mâncare oferită de Restaurant Ardeal. Unii direct de la local, alții la evenimente unde acesta ar fi furnizat mâncarea.

GRAV: 69 de persoane- copii și adulți- au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară după ce ar fi mâncat de la Restaurant Ardeal

Ieri, restaurantul a fost închis, după ce Protecția COnsumatorului BN a găsit numeroase nereguli. Contactat de Bistrițeanul.ro, inspectorul șef CJPC BN a declarat că restaurantul nu se va deschide până nu își rezolvă lucrurile.

”Au fost găsite mult prea multe nereguli. De la produse expirate la produse desfăcute- gen smântână, măsline, etc- care trebuiau să fie folosite într-un anumit interval de timp. Ori nimeni nu știa când au fost deschise. Am găsi mâncare ce nu se știa când a fost făcută, și apoi…să nu mai vorbim de oale, aragaze, etc. Eu nu spun că trebuie să arate ca noi…dar imaginile au vorbit de la sine.

Dată fiind situația care se tot agravează, nu vom ridica măsura opririi temporare a activității restaurantului până când acesta nu își rezolvă toate problemele. Va putea rămâne închis o săptămână, o lună…cât e nevoie!” a declarat Stelian Dolha.

În ce privește controlul DSP – DSVSA, și aceștia au aplicat amenzi.

Colegii de la DSP au fost acolo și au constatat că există biocide expirate. S-a aplicat o amendă. Dar la noi, amenzile sunt mici. S-a aplicat o sancțiune de 4.600 de lei.

Astăzi, colegii mei din DSP sunt pe teren pentru a verifica toxiinfecția apărută în urma înmormântării din Susenii Bârgăului. Va trebui să verifice și care a fost situația la parastasul din Sigmir. Și dacă în urma acestor controale se mai impune încă o verificare la restaurantul Ardeal, vom mai merge încă o dată. Dar lucrurile sunt în dinamică” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, șefa DSP BN, Anca Andrițoiu.

DSVSA a aplicat o amendă de 12.400 de lei.

 

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: