9.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

Stelian Dolha (Protecția Consumatorului): Restaurant Ardeal nu se deschide până nu își rezolvă problemele! și DSV a dat amenzi

Zeci de adulți și copii au ajuns la UPU cu toxiinfecție alimentară. SImptomele ar fi apărut după ce ar fi mâncat mâncare oferită de Restaurant Ardeal. ”Restaurantul e închis acum. Și nu se va deschide decât după ce își rezolvă problemele” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Stelian Dolha.

Aproape 70 de persoane- adulți și copii- au ajuns la spital în ultimele zile. Toate prezentau simptome de toxiinfecție alimentară. Unii au fost internați, alții externați cu recomandare de tratament.

Conform declarațiilor acestora, toți ar fi consumat mâncare oferită de Restaurant Ardeal. Unii direct de la local, alții la evenimente unde acesta ar fi furnizat mâncarea.

GRAV: 69 de persoane- copii și adulți- au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară după ce ar fi mâncat de la Restaurant Ardeal

Ieri, restaurantul a fost închis, după ce Protecția COnsumatorului BN a găsit numeroase nereguli. Contactat de Bistrițeanul.ro, inspectorul șef CJPC BN a declarat că restaurantul nu se va deschide până nu își rezolvă lucrurile.

”Au fost găsite mult prea multe nereguli. De la produse expirate la produse desfăcute- gen smântână, măsline, etc- care trebuiau să fie folosite într-un anumit interval de timp. Ori nimeni nu știa când au fost deschise. Am găsi mâncare ce nu se știa când a fost făcută, și apoi…să nu mai vorbim de oale, aragaze, etc. Eu nu spun că trebuie să arate ca noi…dar imaginile au vorbit de la sine.

Dată fiind situația care se tot agravează, nu vom ridica măsura opririi temporare a activității restaurantului până când acesta nu își rezolvă toate problemele. Va putea rămâne închis o săptămână, o lună…cât e nevoie!” a declarat Stelian Dolha.

În ce privește controlul DSP – DSVSA, și aceștia au aplicat amenzi.

Colegii de la DSP au fost acolo și au constatat că există biocide expirate. S-a aplicat o amendă. Dar la noi, amenzile sunt mici. S-a aplicat o sancțiune de 4.600 de lei.

Astăzi, colegii mei din DSP sunt pe teren pentru a verifica toxiinfecția apărută în urma înmormântării din Susenii Bârgăului. Va trebui să verifice și care a fost situația la parastasul din Sigmir. Și dacă în urma acestor controale se mai impune încă o verificare la restaurantul Ardeal, vom mai merge încă o dată. Dar lucrurile sunt în dinamică” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, șefa DSP BN, Anca Andrițoiu.

DSVSA a aplicat o amendă de 12.400 de lei.

 

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.