25.8 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 25, 2022

„Străinezii” modifică programul la pașapoarte! Funcționarii stau cu două ore mai mult la serviciu

Pentru unii se prelungește vacanța, însă pentru alții programul de muncă. Din cauza celor care trăiesc și lucrează peste hotare, funcționarii de la Serviciul de Pașapoarte Bistrița-Năsăud au fost nevoiți să își prelungească programul de muncă cu două ore.

Funcționarii de la Serviciul de Pașapoarte Bistrița-Năsăud vor sta cu două ore mai mult la muncă, asta din cauza bistrițenilor care trăiesc și lucrează în străinătate. Aceasta este perioada în care se întorc acasă și își refac documentele, aglomerând astfel Serviciul de Pașapoarte.

În perioada 30 iulie 2018- 31 august 2018, programul de lucru cu publicul al Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Bistrița-Năsăud este de luni până joi între orele 8:30 – 18:30, iar vineri între 8:30 – 16:30.

„Odată cu creșterea valabilității pașaportului simplu electronic la 10 ani, ne așteptăm să se mărească și numărul cererilor de eliberare pentru acest tip de document, în condițiile în care este cunoscut faptul că în lunile iulie și august se eliberează cele mai multe documente de călătorie, comparativ cu restul lunilor din an. În urma evaluării realizate la solicitarea conducerii MAI, pe linia eliberării documentelor de călătorie, în ultima săptămână s-au luat măsuri care au fost transmise în sistem videoconferință tuturor factorilor implicați în gestionarea acestei activități. În acest context, pentru a veni în sprijinul cetățenilor și a eficientiza activitatea de eliberare a pașapoartelor s-a decis prelungirea programului de lucru.’’, a declarat Șeful Direcției Generale de Pașapoarte, comisar-şef de poliţie Toancă Mirel.

Programările pentru depunerile de cereri în vederea eliberării pașapoartelor (simple sau temporare) se fac exclusiv online tocmai pentru a economisi timp. Pentru programări online accesaţi www.epasapoarte.ro sau pagina web a instituţiei prefectului din judeţul în care intenţionaţi să depuneţi cererea de paşapoarte.

Pentru depunerea unei cereri care servește eliberării de pașaport, trebuie să vă deplasați la unul dintre sediile serviciilor publice comunitare pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple- consultați pagina web S.P.C.E.E.P.S. Taxele percepute au rămas neschimbate:

– paşaport simplu electronic (persoană cu vârsta peste 12 ani)  – 258 lei;
– paşaport simplu electronic (minori sub 12 ani) –  234 lei;
– paşaport simplu temporar – 96  lei;

Dacă la Serviciul de Pașapoarte s-a prelungit programul, Serviciul de Evidența Populației va funcționa după același orar. Șeful Serviciului spune că deocamdată nu s-a impus o asemenea măsură.

„Până în acest moment nu a fost nevoie să prelungim programul de lucru. Comparativ cu luna iulie a anului trecut, chiar au fost mai puține solicitări. Vom vedea dacă va fi nevoie, în luna august. Oricum, suntem într-un sistem ce depinde de București, deci ei trebuie să ne prelungească programul ca să putem lucra. Dar momentan nu au fost probleme”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, șeful Serviciului de Evidența Populației din cadrul Primăriei Bistrița, Ioan Cioba.

Gina Bontaș 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...