8.1 C
Bistrița
marți, februarie 27, 2024

FOTO: Personaje din „Stranger Things”, la Muzeul Județean. Casiana Vasiliu, elevă la CNAM, între Informatică și portrete la care muncește și câte 6-7 ore pe zi

Casiana Vasiliu este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, la Mate-Info. Dar în aceste zile aveți ocazia s-o admirați în ipostaza ei artistică. Tânăra și-a luat inima-n dinți, ianugurând înainte de Crăciun, la Muzeul Județean, o expoziție de grafică. Ea cuprinde aproape 40 de desene (cu precădere protrete ale unor personalități) reunite sub tema „Fabrica de chipuri”.

E adevărat, avem mult de învățat. Dar desenez noaptea, în vacanțe sau în week-enduri… M-am apucat mai serios de desenat prin 2018, când aveam 13 ani. M-au pasionat dintotdeauna portretele și realismul. Mi-am pus în minte să redau lucruri și personaje 3D – în suprafață 2D, desenându-le cât mai aproape de realitate…

Atunci, în clasa a VII-a, când am început să desenez și am văzut că-mi și iese, m-am gândit să dau și la Arte. Dar mi-a plăcut foarte mult și Informatica și Matematica. Așa că mi-am zis că le pot combina și mai târziu, în viitor. Voiam să am și un plan B, în caz că nu intru la Arte… Desenam pe atunci cam 2-3 ore pe zi. Nu era atât de detaliat. Între timp am ajuns să lucrez și câte 7 ore pe zi și să nu-mi ajungă să termin o lucrare…”, ne-a mărturisit Casiana Vasiliu.

Până sâmbătă, 31 decembrie, dar și în primele zile de ianuarie, aveți ocazia să admirați cele 38 de desene selectate de Casiana Vasiliu. Printre ele – personaje din faimosul serial „Stranger Things”.

Foto @ Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud – Vernisaj Casiana Vasiliu

Mi-a plăcut tare mult acest serial, am făcut aproape o obsesie pentru el. Am început să urmăresc viața actorilor și am început instinctiv să desenez și să postez protretele lor pe Instagram. Au reacționat și fanii serialului care mi-au apreciat portretele…”, a explicat Casiana pentru Bistrițeanul.ro.

Însă nu doar fanii au apreciat talentul Casianei Vasiliu.

Și regizoarea Floria Sigismondi care a semnat regia pentru filmul The Turning a remarcat talentul elevei de la Colegiul Andrei Mureșanu. Ea s-a înscris într-un concurs de afișe pentru film. 

Am făcut un desen din pix, aveam doar 14 ani pe atunci. Chiar dacă nu a câștigat concursul, desenul meu a fost apreciat drept beautifully scary. Mi-au transmis că sunt foarte talentată. În final au ales altceva, mai digital și mai puțin detaliat… Dar pentru mine a însemnat enorm…”, ne-a mai povestit Casiana Vasiliu.

Expoziția cuprinde și portretul unui tik-tok-er pe care Casiana îl numește muza sa: „Îmi plăcea mult când eram mică. El a fost motivul pentru care am început să desenez, practic. Voiam să-i atrag atenția cumva. Mi-am zis – ia să-i fac un portret… Și așa a început pasiunea mea pentru desen. Cam pe atunci mi-am deschis și contul pe Insta cu desenele mele. I-am trimis atunci portretul prin poștă, i-a plăcut foarte mult… Între timp mi-a trecut pasiunea pentru el și pentru alte mărunțișuri. Din fericire, cu pasiunea pentru desen am rămas…”, a mărturisit Casiana. 

În afara unor portrete cu Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown sau Billie Eilish, aveți ocazia să-i regăsiți pe simeze și pe muzicienii din Queen, pe David Bowie, LP sau creatoarea de modă Vivienne Westwood.

Casiana Vasiliu a expus și un portret cu Dana (aka Stellar Rhapsogy), iubita trapperului Azteca. Dar și coperta unui album pentru un artist underground din București.

Tânăra artistă din Bistrița visează să urmeze o facultate de arte din Cluj, cel mai probabil, și să prindă o bursă Erasmus, pentru a lua și pulsul occidentului.

Responsabilă” de expoziția inaugurată la Muzeul Județean este profesoara Ștefania Borodi. Ea a descoperit talentul Casianei și a insistat să expună desenele și pentru publicul din Bistrița.

După ce s-a terminat perioada  on-line și am revenit la școală, mi-am luat inima-n dinți și i-am arătat profesoarei Ștefania Borodi mapa mea cu portrete. Ca să-mi dea un feed-back. Din câte am observat, i-au plăcut foarte mult. Erau multe lucrări și a zis că e păcat să nu le și expunem…”, ne-a mai povestit Casiana Vasiliu. 

Foto vernisaj Casiana Vasiliu @ LightVision :

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

ItalTextil Sărata angajează electrician și mecanic întreținere, Aquabis caută consilier juridic

Se fac angajări la ItalTextil Sărata! Aquabis are nevoie de un consilier juridic, iar Eurocompozite SRL caută lăcătuș mecanic și operatori. Locuri de muncă sunt disponibile și la RCB Electro, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos: