1.9 C
Bistrița
miercuri, decembrie 1, 2021

Strigătul unei asistente din Năsăud

Autoritățile județene încep să se pregătească pentru ce-i mai rău în lupta cu coronavirusul! Spitalul Orășenesc din Năsăud va fi primul care va prelua și trata pacienții infectați cu noul virus. „Vom muri pe capete! Spitalul ăsta s-a săturat de cerșit! Ani de zile nici nu ați știut de existența lui, iar acum brusc… îl faceți COVID!” – este strigătul unei asistente din Năsăud.

Prefectul județului Bistrița-Năsăud Stelian Dolha și președintele Consiliului Județean Radu Moldovan au confirmat că Ministerul Sănătății a decis să transforme spitalele din Năsăud și Beclean în centre COVID. Cu alte cuvinte, bolnavii cu forme severe ale afecțiunii vor merge la Năsăud pentru a fi tratați și mai apoi la Beclean, când centrul de la Năsăud devine neîncăpător. Despre acest subiect puteți reciti AICI:

În urma declarațiilor, o asistentă angajată a Spitalului Orășenesc „Dr. George Trifon” Năsăud strigă după ajutor!

Ionela Bolog, asistentă în secția de Chirurgie, îi cere președintelui CJ să facă o vizită în spitalul din Năsăud pentru a se convinge singur dacă acolo există condițiile necesare pentru a tratarea celor confirmați pozitiv cu COVID-19.

 „Deși am fost întrebată dacă nu mi-e frică pentru că o sa îmi pierd postul, celor ce m-au întrebat le raspund: Nu! Și știți de ce? Pentru că nu e un post prea dorit în aceste momente și nici pe cei <100 care așteaptă la poartă> nu îi prea văd să se înghesuie”, așa își începe Ionela strigătul.

În mesajul ei, asistenta îl provoacă pe Radu Moldovan să facă o vizită la viitorul spital COVID-19, să vadă la fața locului care e situația reală și să le spună în față angajaților că sunt în siguranță și că în spitalul din Năsăud se pot trata părinții, bunicii, vecinii, prietenii și ceilalți cetățeni ai județului Bistrița-Năsăud.

„Eventual să își aleagă un pat… (n.r. Radu Moldovan) pentru că aici se vor trata pacienții cu COVID-19, în prima linie. Se pare că acest virus nu ține cont de vârstă, sex, culoare politică, rang sau funcție. Se pare că acest virus face ce știe el mai bine… mușcă din toți și posibil să nu vă ocolească nici pe dumneavoastră. Vă rog să vă luați cu dumneavoastră și niște prieteni de la județ… poate își aleg și ei un pat! O să mă găsiți la Chirurgie, etajul doi. O să va arăt, domnule Moldovan, și cele două paturi dotate cu oxigen, din secția noastră, că atât avem. După această vizită o să vă rugăm să vă gândiți bine dacă decizia luată de minister (voiam să vă întreb – a fost dată înainte sau după demisia ministrului?!) este o decizie bună. Și apoi gata… treceți la treabă! Faceți alt plan, că ăsta nu va funcționa și vom muri pe capete! Nu mai dați vina pe managerul nostru că nu e dotat spitalul, că s-a săturat de cerșit pe la voi!”, își continuă asistenta mesajul.

Ionela spune că din cauza deciziei de a transforma spitalul din Năsăd în centru COVID, președintele CJ va avea pe conștiință un județ întreg. Aceasta îi cere lui Radu Moldovan să informeze cât mai repede Ministerul Sănătății despre situația spitalului pentru a fi schimbată strategia fiindcă în aceste momente timpul nu poate fi pierdut.

„Nu vă spălați pe mâini și nu aruncați mâța în curtea altuia! Spitalul ăsta s-a săturat de cerșit de la voi! Ani de zile nici nu ați știut de existența lui și acum brusc… îl faceți COVID!”, așa își încheie Ionela Bolog strigătul de ajutor.

UPDATE 12.15:  Emil Radu Moldovan, președintele CJ, a acceptat provocarea…

Provocarea a fost acceptată – a transmis asistenta Ionela Bolog cu puțin timp în urmă. „Domnul Emil Radu Moldovan a acceptat provocarea și a venit personal, însoțit de domul primar Mircea Romocea, deși timpul îi presează. Le mulțumesc pentru asta în numele tuturor.
Am înțeles următoarele: Spitalul din Bistrița e dotat și pregătit, dar ordinul ministerului este altul. Au primit ordin, fără să fie consultați, fără să poată prezenta situația reală a spitalelor propuse de minister, pentru prima linie. Va face tot ce e posibil și chiar imposibil, riscându-și liberatea, ca să se facă înțeles.  De asta ne poate asigura! Sperăm să se facă auzit!”, a comentat Ionela Bolog.

Asistenta din Năsăud îi transmite, totodată, și prefectului Stelian Dolha o provocare, invitându-l să se implice și să lucreze cot la cot alături de Radu  Moldovan: „Să lase la o parte culorile politice. Îi rugăm și pe ceilalți politiceni din toate instituțiile statului să lase politica și să treacă la fapte, pentru că nu mai e timp de pierdut…!

Am fost întrebată… dacă mă simt amenințată. Vă răspund… Nu, nu mă simt amenințată de nimeni și în același timp răspund celor care insistă cu mesaje:
1. Nu aparțin niciunui partid, nu fac politică
2. Mă implic pentru că îmi pasă. Nu am nimic de câștigat. Din contră!
3. Rog insistent pe toți ce care vreți să vă implicați ajutând spitalele… Faceți-o cât mai repede! Timpul ne presează
4. Nu dau interviuri! Nu caut atenție!”, a încheiat Ionela Bolog din Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO: Fetelor, s-a deschis Ciao Bella! Magazin de lenjerie intimă, dedicat exclusiv doamnelor și domnișoarelor!

Ce cadou frumos pentru doamnele și domnișoarele din Bistrița, venit fix înaintea sărbătorilor de iarnă, când...

NOI locuri de muncă la Betak, Electroplast, IMP România și Leoni

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Betak, ItalTextil Sărata, Panouri Decorative și IMP România (Fosta Netex). Aici este nevoie de operatori și tehnician producție. Oferta completă, mai jos:

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.