10.6 C
Bistrița
marți, februarie 27, 2024

Studenții ar putea influența alegerea decanului facultății

Din dorința de a depolitiza sistemul educațional, s-a impus ca directorii școlilor să nu dețină funcții de conducere în vreun partid. Se dorește impunerea aceleași condiții și la rectori și prorectori. Mai mult, chiar studenții ar putea vota pentru decanul facultății unde studiază.

Un proiect legislativ al USR a impus ca directorii școlilor să nu dețină funcție de conducere în vreun partid politic.

Din dorința de a depolitiza cât mai mult sistemul educațional, se dorește impunerea acelorași condiții și în mediul universitar.

Ne dorim depolitizarea chiar și la nivel universitar. Vrem să depunem o inițiativă legislativă prin care și rectorii și prorectorii să nu dețină o funcție de conducere în vreun partid politic. Numirea lor în funcție să fie strict pe criterii de competență”, a explicat Cristina Iurișniți, deputat USR, în cadrul unei conferințe de presă.

Mai mult, o modificare ar apărea și în modul de alegere al decanuui.

De asemenea, propunem ca și decanul să nu fie numit automat în funcție, ci să fie ales de profesorii din cadrul universității și 25 la sută din vot să fie al studenților. Ca astfel să se aleagă cel mai competent om pentru această funcție”, a mai spus deputatul bistrițean.

Un alt aspect ce va fi prins în inițiativa legislativă este legat de mandatele rectorilor. Aceștia ar avea dreptul la doar două mandate.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Automobilul tău Mercedes-Benz sau Škoda are nevoie de o reparație? Profită de oferta Materom Automotive

Materom Automotive Bistrița îți oferă Vouchere cu reducere la Lucrări în Service*, pentru autoturisme Mercedes-Benz și Škoda cu vârsta de peste 5 ani.

ItalTextil Sărata angajează electrician și mecanic întreținere, Aquabis caută consilier juridic

Se fac angajări la ItalTextil Sărata! Aquabis are nevoie de un consilier juridic, iar Eurocompozite SRL caută lăcătuș mecanic și operatori. Locuri de muncă sunt disponibile și la RCB Electro, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.