19.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Studiul de fezabilitate pentru drumul expres Bistrița – Vatra Dornei, gata în 7 luni

Două drumuri expres vor reabilita DN 17, legătura spre Cluj și spre Vatra Dornei. Ministrul Transporturilor susține că documentația pentru drumul expres Bistrița- Vatra Dornei este în stadiu avansat. „Va fi gata în 6 – 7 luni”, a declarat Grindeanu.

DN 17, legăturile Bistrița – Cluj și Bistrița – Vatra Dornei sunt prinse în proiecte de realizare a două drumuri expres. Acestea fac parte din Autostrada Nordului, din loturile 2 și 3.

Vineri, 15 aprilie, ministrul Sorin Grindeanu a explicat că studiul de fezabilitate pentru drumul Bistrița – Vatra Dornei va mai dura undeva la 6 – 7 luni.

Cu toții știm cum se circulă pe DN 17, atât spre Cluj cât și spre Vatra Dornei. În urma discuției cu firma Explan, cea care a câștigat licitația pentru a face Studiul de Fezabilitate pe lotul 3, între Bistrița și Vatra Dornei, am înțeles că sunt într-un stadiu avansat. Astfel, documentația va fi gata în 6 – 7 luni. Deci undeva la final de octombrie, poate noiembrie anul acesta”, a declarat ministrul Sorin Grindeanu în cadrul unei conferințe de presă.

Tot vineri, ministrul Transporturilor s-a întâlnit cu:

  • primarul Ioan Turc
  • Florin Simionca – primarul comunei Budacu de Jos
  • primarul comunei Livezile, Traian Simionca. S-a discutat despre stadiul Studiului de Fezabilitate Dej – Bistrița care cuprinde inclusiv centura ocolitoare a municipiului.

Este în evaluare și sper ca până în vara acestui an să avem și firma câștigătoare pentru realizarea SF-ului la lotul 2 Bistrița – Dej” , a explicat președintele CJ BN, Radu Moldovan, în cadrul aceleiași conferințe de presă.

Întreaga declarație din cadrul conferinței de presă, în video de mai jos:


Despre drumul expres Bistrița – Dej puteți citi aici:

Varianta ocolitoare a Bistriței, în cărți! La fel și drumul expres Bistrița-Cluj. Politicienii au căzut la pace

VIDEO – Pe unde se va putea ocoli Bistrița până la urmă?! Autoritățile grăbesc materializarea proiectului

 

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?