13.5 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

Studiul de fezabilitate pentru drumul expres Bistrița – Vatra Dornei, gata în 7 luni

Două drumuri expres vor reabilita DN 17, legătura spre Cluj și spre Vatra Dornei. Ministrul Transporturilor susține că documentația pentru drumul expres Bistrița- Vatra Dornei este în stadiu avansat. „Va fi gata în 6 – 7 luni”, a declarat Grindeanu.

DN 17, legăturile Bistrița – Cluj și Bistrița – Vatra Dornei sunt prinse în proiecte de realizare a două drumuri expres. Acestea fac parte din Autostrada Nordului, din loturile 2 și 3.

Vineri, 15 aprilie, ministrul Sorin Grindeanu a explicat că studiul de fezabilitate pentru drumul Bistrița – Vatra Dornei va mai dura undeva la 6 – 7 luni.

Cu toții știm cum se circulă pe DN 17, atât spre Cluj cât și spre Vatra Dornei. În urma discuției cu firma Explan, cea care a câștigat licitația pentru a face Studiul de Fezabilitate pe lotul 3, între Bistrița și Vatra Dornei, am înțeles că sunt într-un stadiu avansat. Astfel, documentația va fi gata în 6 – 7 luni. Deci undeva la final de octombrie, poate noiembrie anul acesta”, a declarat ministrul Sorin Grindeanu în cadrul unei conferințe de presă.

Tot vineri, ministrul Transporturilor s-a întâlnit cu:

  • primarul Ioan Turc
  • Florin Simionca – primarul comunei Budacu de Jos
  • primarul comunei Livezile, Traian Simionca. S-a discutat despre stadiul Studiului de Fezabilitate Dej – Bistrița care cuprinde inclusiv centura ocolitoare a municipiului.

Este în evaluare și sper ca până în vara acestui an să avem și firma câștigătoare pentru realizarea SF-ului la lotul 2 Bistrița – Dej” , a explicat președintele CJ BN, Radu Moldovan, în cadrul aceleiași conferințe de presă.

Întreaga declarație din cadrul conferinței de presă, în video de mai jos:


Despre drumul expres Bistrița – Dej puteți citi aici:

Varianta ocolitoare a Bistriței, în cărți! La fel și drumul expres Bistrița-Cluj. Politicienii au căzut la pace

VIDEO – Pe unde se va putea ocoli Bistrița până la urmă?! Autoritățile grăbesc materializarea proiectului

 

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.