16.6 C
Bistrița
joi, august 18, 2022

Super-firma cu un angajat găsită de primarul Turc pentru audit a bifat zeci de contracte cu statul

Primarul Ioan Turc se lăuda la început de an că a găsit o firmă de profesioniști care să facă auditul în instituția pe care  o conduce. Profesioniștii sunt, în realitate, un SRL de apartament, cu un angajat și cu zeci de contracte cu statul român.

Încă din luna ianuarie a acestui an, primarul Ioan Turc anunța că instituția pe care o conduce va fi supusă unui proces complex de audit, urmând să se analizeze activitatea din perioada 2019-2020, a sectorului economic și operațional, resurse umane și juridic.

Edilul mai spunea atunci că s-a găsit firma care poate să facă asta, însă a omis să îi dea numele. Firma respectivă a primit de la Primăria Bistrița nu mai puțin de 67.000 de lei.

Ei bine, de auditul de la Primăria Bistrița se ocupă Prim-Audit SRL, cu care a anunțat Ioan Turc că s-a întâlnit deja. Profesioniștii, cum îi numea Ioan Turc la ultima conferință de presă sunt o firmă de apartament, cu un singur angajat, înființată în anul 2004.

De altfel, firma are un singur angajat deja de doi ani. În 2017 a avut cei mai mulți angajați de la înființare – 4. Pentru 2019, SRL-ul a raportat o cifră de afaceri de 471.089 de lei și un profit net de 85.304 lei.  Această cifră de afaceri se explică dacă luăm în calcul numărul mare de contracte cu statul, care trece de 30.

Cine se află în spatele SC Prim Audit SRL?

Potrivit România Liberă, în spatele acestei firme de apartament se află Tănase Luminița Marinela, fostă parteneră de afaceri cu soția șefului FISC-ului Bacău. Evident, printre contractele pe care le-a primit SC Prim Audit SRL s-a numărat și unul cu ANAF.

Mai mult, firma a încheiat nu mai puțin de 30 de contracte cu instituții ale statului, de la ANAF până la inspectorate școlare, consilii județene și chiar penitenciare.

Tănase Luminița deține și un cabinet de insolvență, care, de asemenea, a încheiat numeroase contracte cu instituții ale statului.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...