14.5 C
Bistrița
vineri, mai 24, 2024

Sute de angajați ai Primăriei Bistrița, în frunte cu Sabina Malaicu, cer mărirea salariilor în instanță

Primăria Bistrița a ajuns să se judece cu proprii angajați și nu o dată! În cel mai nou proces, sute de angajați cer municipalității mărirea salariilor cu 7%. În fruntea lor se află nimeni alta decât Sabina Malaicu… care este și lider de sindicat.

Potrivit Gazeta de Bistrița, de anul trecut, Primăria Bistrița este în proces cu proprii angajați. Totul a început după ce liderul de sindicat, Sabina Malaicu, a cerut o creștere a TUTUROR salariilor. Sabina Malaicu a cerut o creștere cu 7,2%, la începutul anului trecut, pe vremea administrației Crețu.

Ovidiu Crețu, primarul de atunci a spus că nu sunt bani pentru astfel de măriri. Cu toate acestea, într-o ședință de CL de la începutul anului trecut au fost mărite cele mai mici dintre salarii. Este vorba despre cele care nu ajungeau la nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Nemulțumiți că sunt cu aceleași salarii din 2018, angajații au acționat în instanță angajatorul și anume Primăria Bistrița. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Bistrița-Năsăud, în vara anului trecut.

Prima sentință au dat-o judecătorii în luna martie a acestui an. Aceștia au respins cererea sindicatului și a angajaților. Lucrurile nu se vor opri aici, însă. Sindicatul a făcut recurs, judecătorii de la Curtea de Apel Cluj având ultimul cuvânt.

Angajații au mai dat în judecată Primăria Bistrița și au pierdut

Nu este primul proces de acest gen. Primăria Bistrița a mai fost dată în judecată de către angajați. Se întâmpla în 2019, când a fost scăzut salariul de bază al tuturor cu 347 de lei. Această sumă se întorcea în lefurile angajaților sub formă de normă de hrană, pe care oricum primăria era obligată să o plătească.

Tot Sabina Malaicu, ca lider de sindicat, susținea atunci că angajații pierd. Asta pentru că norma de hrană se acordă doar pentru zilele în care angajatul este la muncă. Ies din discuție zilele libere și inclusiv concediile medicale.

Tribunalul Bistrița-Năsăud a dat dreptate Primăriei Bistrița. Ulterior, și Curtea de Apel Cluj a menținut decizia.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

 1. Nici o mărire de salariu că și așa au salarii mari și au o nesimțire față de cetățenii care îi deranjează. Vreți mărire de salar desființați poliția locală și nu mai dați termene de a elibera acte cu lunile că o hîrtie lăsată la parter ajunge la etajul 1 in cineva zile și înapoi la parter durează până la o luna sau mai mult.

 2. Oare cum de nu au săltato și pe Mălaicu pana acuma ,ca făcea parte din aceasi caracatița
  Cătă nerușinare sa ai tupeu sa ceri mărire de salar.Ați sta si gratis in primarie fără salar sau bonusuri.
  Îl rog pe Domnul Primar să le ceară demisia la așa ziși nemulțumiți de salar și sa vedeți atu ci dacă o sa die careva care o sa plece ,că sunt mulți tineri cu potențial mult mai mare si chef de muncă ,dornici sa prindă un loc de munca la primarie .Și ia vedeți domnule primar dacă o sa își de careva demisia ca e ne mulțumit de salar

 3. Specific din capul locului că nu sunt din Județul Bistrița și nu am nici o legătură cu Primăria, însă citind articolul și comentariile am rămas profund dezamăgită atât de mesajele exprimate, din care rezultă în mod cert răutatea acestora, cât și de obediența unora din așa zisa presă imparțială, care rezultă din modul de raportare la solicitarea angajaților și la rolul liderului de sindicat. Mă întreb mereu:
  – unde sunt valorile acestei țări?
  – unde este presa liberă și independentă, neaservită politicului și grupurilor de interese?
  – unde este justiția independentă?
  – unde sunt instituțiile statului?
  Or, dacă toate lipsesc cu desăvârșire, învrăjbirea românilor prin dezinformare continuă este la ordinea zelei, întrucât au ajuns la concluzia că acesta este singurul mod de a face ce vor în această țară. Din acest articol plin de venin la adresa celor din administrație, rezultă în mod cert că autoarea este aservită unor grupuri de interese, situație în care nu poate fi obiectivă. Nu înțeleg acuzațiile pe care i le aduce liderului de sindicat atâta timp cât rolul acestuia este de a apăra interesele salariațior, sens în care a solicitat aplicarea legii salarizării și creșterea salariilor conform legii. Este firesc că în situația neobținerii acestei solicitări să se adreseze instanței. Nu înțeleg care este nemulțumirea dumnevoatră, stimată doamnă? Cum ați fi procedat într-o atare situație?
  Să înțeleg că nu ați fi cerut măririle de salariu conform legii, sau ați fi luptat doar pentru propriu salariu?
  Or, așa cum rezultă din cele afirmate sunteți de partea primarului care nu respectă legea și este o persoană foarte controversată. Îmi doream să fiți obiectivă, dar pentru asta trebuia să cunoașteți legislația și să nu aparțineți nici unui grup de interese așa cum rezultă din modul dumneavoastră de raportare. Dacă nici presa nu apără interesele oamenilor într-o batare situație, la ce să ne așteptăm? Cât despre mesajele celor doi semeni, comentariile sunt de prisos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!