0.3 C
Bistrița
joi, decembrie 1, 2022

Tânărul de 24 de ani, răpus de COVID, a refuzat tratamentul!

Cel mai tânăr bistrițean răpus de COVID avea 24 de ani. Era o fire atletică și nu avea comorbidități cunoscute. Totuși, a ajuns la spital doar după cinci zile de la rezultatul pozitiv al testului, iar acolo a refuzat tratamentul.

Lorand G. avea 24 de ani. Era din Nușeni, fiind unul dintre cei doi copii ai familiei sale. Și-a finalizat liceul la Beclean și în vara aceasta și-a făcut atestatul pentru șofer profesionist. Acum căuta să se angajeze.

Doar că, la finalul lunii septembrie a început să se simtă rău.

Conform informațiilor noastre, din coronaforms, a fost depistat pozitiv cu COVID în 28 septembrie. La spital a ajuns în data de 3 octombrie. Nu avea comorbidități cunoscute!” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, șefa DSP BBN, Anca Andrițoiu.

Tânărul nu era bolnavicios de felul lui.

Era o fire atletică. Deci era un băiat sănătos. El este înscris la un medic de familie din Beclean, nu de aici de la noi. Nu știu când a început exact să se simtă rău, cât a stat și s-a tratat de unul singur acasă. Cât că a ajuns la spital și apoi a murit!” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Nușeni, Ioan Mureșan.

La cinci zile de când a fost depistat pozitiv, a ajuns la spital cu saturație mică de oxigen.

Mai mult, ar fi refuzat tratamentul, atât pe secție cât și în momentul în care a ajuns pe ATI, forțat de tatăl lui.

Pacientul a ajuns în stare gravă la spital, cu insuficiență respiratorie severă. Avea saturații de 60% în aerul ambiental, pe care nu am reușit să le creștem mult cu sursele noastre de oxigen.

Vorbind acasă cu familia și cu apropiații am înțeles că a negat foarte tare statutul lui de Covid pozitiv și a refuzat orice medicație încă de la domiciliu. În momentul în care a început să respire mai greu, au solicitat salvare și a venit la spital. Din păcate, cu tot tratamentul pe care l-am administrat, lucrurile au evoluat înspre rău.

A ajuns și în Terapie Intensivă, unde a refuzat inițial tratamentul și masca de oxigen, s-a întors în secție, unde lucrurile evident că n-au mers bine și a ajuns din nou în Terapie Intensivă și a fost chiar și intubat. A plecat din secție cu saturație de 40% când nu mai era conștient, nu știa exact ce se întâmplă cu el. Medicația a acceptat-o în spital, cu masca de oxigen a fost muncă de convingere ca să reușim să punem ventilație non-invazivă” a explicat dr Gabriela Mureșan, prezentă aseară în emisiunea Bistrițeanul LIVE.

Tânărul a decedat, din păcate, lăsând în urmă un tată, o mamă și o soră îndurerată.

Dintre cei ai lui, mama sa a mai fost depistată pozitiv, dar acum e bine, nu mai e nici măcar în izolare!” a explicat primarul comunei Nușeni.

Incidența cazurilor COVID în comun Nușeni este de 5,04/1.000, conform raportării de ieri a autorităților județene.

Rata de vaccinare în comuna Nușeni, la data de 5 octombrie 2021 era de 19,44 %.

Emisiunea în care a fost prezentă dr Gabriela Mureșan poate fi urmărită aici:

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Da lasati-i ma SA CRAPE TOTI … daca asta vor ! Daca nu pricep ca este singura varianta , sa aiba o sansa de a nu se infecta… LASATI-I SA CRAPE , CA POATE ASTA VOR … ce va mai strofocati atata … !

  2. Care Tratament..? Care nu exista si pe care nu-l avem in nici un spital din România..!!! Aici ma refer la medicamentele injectabile gen: anticorpi monoclonali (perfuzi ) in prima faza, 2-a faza tocilizumab (injectabil),3-a faza favipiravir,4-a faza arbidol..!!! Aceste medicamente lipsesc din spitalele noastre si nu am mai vorbi de „crāpat“ nimeni ..!!

  3. Deci d-na Danciu, un comentariu de neaderthalian ca si a lui Gica blabla il moderati si acceptati. Pe ale mele, care am citit un pic mai mult decat Capra cu trei iezi le stergeti instant. Jurnalism sau ce naiba ?
    Va supara o opinie onesta si mai mult decat frustrata vizavi de problemele asa zisei urbe (ca tot un sat e la urma urmei) in care traim ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...