21.5 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Târgul Mare al Bistriței ne costă cât o vilă de lux în oraș!

Aproape 3 milioane de lei vor merge anul acesta pe evenimente culturale. Cel mai scump eveniment de anul acesta rămâne Târgul Mare al Bistriței, programat pentru luna august.

Potrivit proiectului de buget votat ieri de către consilierii locali, zilele de sărbătoare ne vor costa nu mai puțin de 550.000 de lei, adică mai bine de 120.000 de euro, cam cât costă o vilă de lux în municipiu.

Cum va fi împărțită această sumă nu se știe, asta pentru că în niciun an municipalitatea nu a oferit un raport public în care să prezinte onorariul artiștilor, costurile de sunet și restul evenimentelor din cadrul Târgului Mare al Bistriței.

Următorul cel mai scump eveniment din acest an este Caravana Marii Uniri, o serie de concerte care vor avea loc la Bistrița și Alba Iulia, dar și în orașele înfrățite Wels, Herzogenrath, Wiehl, Besançon și Zielona Gora. Pentru aceste concerte, care se întind pe 15 zile, Primăria Bistrița a alocat 200.000 de lei.

155.000 de lei mai merg pe concerte extraordinare de muzică cultă cu ocazia unor evenimente deosebite, cu prioritate dedicate Marii Uniri. De asemenea, Teatrul Profesionist Liviu Rebreanu mai înghite 140.000 de lei anul acesta.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...