25.9 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Tășuleasa Social: În ultimii ani, un kilometru de Via Transilvanica a depășit valoarea de 1.000 de euro

Amenajarea traseului de drumeții Via Transilvanica s-a realizat în principal cu ajutorul donațiilor și sponsorizărilor. Mulți kilometri au fost realizați prin „cumpărarea” bornelor kilometrice amplasate pe drum. Tășuleasa Social, „părintele” acestui drum precizează că în ultimii ani amenajarea unui singur kilometru a depășit 1.000 de euro.

Tășuleasa Social finanțează, în parte, amenajarea Via Transilvanica cu ajutorul bornelor kilometrice. Cine își dorește să își pună amprenta pe cel mai lung și spectaculos traseu de drumeții din țară poate cumpăra o piatră de hotar cu 1.000 de euro.

Asociația care se află în spatele drumului de 1.400 de kilometri spune însă că în ultimii ani costurile de amenajare au depășit 1.000 de euro.

„Mai avem 130 de borne disponibile, care nu au primit finanțare. Noi am pus la dispoziție kilometri pe Via Transilvanica, aceasta fiind modalitatea prin care am reușit să realizăm amenajarea traseului. În ultimii ani, un kilometru de VT a depășit valoarea de 1.000 de euro. (…) Am luat hotărârea ca următoarele zece borne vor fi ultimele pe care le vom vinde la valoarea de 1.000 de euro. Apoi, treptat, vom crește corstul acestora. Următoarele 20 de borne vor ajunge la 1.500 de euro, apoi ultimele aproape 100 vor fi 2.000 de euro”, precizează Tășuleasa Social, pe pagina traseului de drumeții.

Asociația mai amintește faptul că se ocupă și de mentenanța drumului. Printre provocările din această zonă se numără semne vandalizate sau marcaje care se șterg și trebuie refăcute.

Foto: Tășuleasa Social

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...