7.4 C
Bistrița
vineri, mai 20, 2022

TeraPlast Bistrița – una dintre cele mai performante acțiuni de la Bursa de Valori București, în primele 10 luni

TeraPlast Bistrița este una din cele trei cele mai performante acțiuni din structura indicelui BET în primele 10 luni ale anului. Nu oricum, ci cu un randament de peste 200% la Bursa de Valori București, reprezentând mai mult decât o dublare a banilor investiți inițial de către investitori.

TeraPlast face parte din componența indicilor BET și BET-Total Return ( TR ), încă din 23 martie 2020. BET (Bucharest Exchange Trading index ) este primul indice dezvoltat de Bursa de Valori București și reprezintă indicele de referință al pieței locale de capital.

Acesta include cele mai tranzacționate companii listate pe bursa locală, cu excepția SIF-urilor, iar BET-TR reflectă și dividendele acordate de companiile din BET.

TeraPlast, împreună cu celelalte companii din BET au ajuns la 122 mld. lei capitalizare. Această cifră reprezintă 55% din valoarea pieței principale. Comparativ cu anul precedent, indicele BET înregistrează un plus de 30% în 2021.

Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack și Somplast. Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP.

Acțiunile companiei sunt incluse în indicele de referință BET al Bursei de Valori București și, din septembrie 2020, în indicii TotalCap și MicroCap ai FTSE Russell. În cadrul evaluării Vektor în baza a 15 criterii de comunicare în relația cu investitorii, efectuată de ARIR, TeraPlast a obținut nota maximă, 10, pentru al doilea an consecutiv.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: