-0.9 C
Bistrița
luni, decembrie 11, 2023

TeraPlast revoluționează piața maselor plastice cu granule fără halogen, rezistente la foc. Se pregătesc investiții de 15 milioane de euro

Grupul bistrițean de firme TeraPlast se pregătește să facă investiții de 15 milioane de euro.  Printre noutățile pe care le aduce pe piață cu ajutorul acestor investiții se numără și granule PVC fără halogen, rezistente la foc.

TeraPlast are planuri mari pentru perioada imediat următoare. Grupul se pregătește să investească 15 milioane de euro. TeraPlast vrea să investească 6,2 milioane de euro în echipamente pentru divizia de mase plastice a grupului. Aceasta va permite inovații pe piața maselor plastice și mai ales a granulelor din PVC. Grupul din Bistrița va fi primul producător din România care va face granule fără halogen, rezistente la foc, folosite pentru izolarea cablurilor electrice.

De asemenea, TeraPlast vrea să extindă capacitatea de producție de sisteme de canalizare interioară din polipropilenă, o alternativă superioară calitativ pentru sistemele din PVC. Deșeurile de polipropilenă rezultate vor fi reciclate și reprocesate.

Depaco va deschide o unitate de producție nouă în Băicoi, de 38.000 de metri pătrați. Fabrica va asigura o capacitate de producție anuală de peste 10 milioane de metri pătrați de țiglă. Bugetul pentru această investiție este de 5,2 milioane de euro, din care aproape două milioane de euro ar urma să fie finanțați prin ajutorul de stat.

Și TeraGlass are planuri mari, urmând să aplice pentru ajutor de stat, cu un proiect de 3,5 milioane de euro. Compania pregătește un flux nou de producție de ferestre și uși termopan, complet automatizat.

În total, ajutoarele de stat solicitate de TeraPlast nu depășesc 6,8 milioane de euro. Grupul de firme se angajează să demareze proiectele imediat dacă vor fi aprobate ajutoarele de stat.

Nu este prima dată când compania aplică pentru ajutoarele de stat. În 2017, grupul de firme a mai depus un proiect în valoare de 13 milioane de euro, contribuția statului fiind de 6,5 milioane de euro. Proiectul însă nu a primit aprobare, iar compania a început să finanțeze parte din acesta din fonduri proprii.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...