23.9 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

TeraPlast – singura companie românească parte din Asociația Europeană a Producătorilor de Țevi și Fittinguri din Mase Plastice

TeraPlast SA, compania-mamă a Grupului TeraPlast, este membră TEPPFA (The European Plastic Pipes and Fittings Association) începând cu luna februarie.

Prin calitatea de membru, TeraPlast devine singura companie românească parte dintr-o comunitate europeană formată din cei mai mari producători de țevi și fittinguri, furnizori de materie primă și asociații naționale din piața europeană a tubulaturii din mase plastice.

„Prezența în TEPPFA ne onorează și totodată ne permite să fim conectați la trendurile majore din industria instalațiilor. Membrii TEPPFA contribuie la dezvoltarea întregii industrii europene de produse pentru instalații din mase plastice și crearea standardelor de produs. Noi ne dorim să fim implicați în acest proces și să fim conectați la ceea ce se întâmplă în Europa. Pentru că nu avem o asociație națională, vedem cum în România încă se adoptă soluții tehnice importate, care nu își justifică prețul. Vorbim aici despre țevile ceramice pentru canalizare sau țevile metalice pentru aducțiuni de apă. Din acest motiv, ne-ar plăcea să vedem și o primă asociație românească care să sprijine producătorii români și să se alăture celor 15 asociații naționale europene din TEPPFA.” a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

TEPPFA (Asociația europeană a producătorilor de țevi și fitinguri din mase plastice) este o organizație non-profit fondată în 1992 în Belgia.

Activitatea asociației urmărește reprezentarea intereselor producătorilor europeni de țevi și fitinguri din mase plastice, precum și a asociațiilor naționale, la nivelul factorilor decizionali europeni.

Reprezentanții TEPPFA se implică activ și în zona standardelor pentru țevi și fitinguri din mase plastice și promovează zonele în care aceste produse pot contribui pozitiv la câteva dintre aspectele cheie din cadrul UN Global Compact.

De asemenea, asociația promovează implementarea de măsuri pentru creșterea gradului de reciclare și a utilizării de materie primă reciclată în producția de țevi și fitinguri.

Din TEPPFA fac parte în prezent 12 companii producătoare de tubulatură din mase plastice și 15 asociații naționale din Europa. În cifre, comunitatea TEPPFA reprezintă anual o producție de 3 milioane de tone, o cifră de afaceri de 12 miliarde de euro și peste 40.000 de angajați.

Despre TeraPlast

TeraPlast SA este compania-mamă a Grupului TeraPlast, format din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraPlast Folii Biodegradabile și Somplast.

Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP. Acțiunile companiei sunt incluse în indicele de referință BET al Bursei de Valori București și, din septembrie 2020, în indicii TotalCap și MicroCap ai FTSE Russell. 

În cadrul evaluării Vektor în baza a 15 criterii de comunicare în relația cu investitorii, efectuată de ARIR, TeraPlast a obținut nota maximă, 10, pentru al doilea an consecutiv.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.