10.7 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

Terenurile de sport ale școlilor din Bistrița, mai mult goale vara aceasta

Deși școlile bistrițene au pus la dispoziția copiilor și tinerilor dornici de mișcare terenurile de sport din dotare pe perioada vacanței de vară, acestea au fost mai mult goale.

Terenurile școlilor din Bistrița au fost mai mult goale vara aceasta, chiar dacă directorii acestora au răspuns afirmativ solicitării Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud de a facilita accesul tinerilor.La Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, porțile au fost deschise pentru toți cei dornici să facă mișcare, însă numărul acestora a fost destul de mic.

La noi a venit lumea, atât pe terenuri, cât și pe pista de alergare, în special dimineața și seara. Chiar și în această dimineață alerga cineva pe pistă. Conform regulamentului, gardianul urmărește oamenii care vin și își desfășoară activitatea, iar în momentul în care apar nereguli ne anunță, însă nu a fost cazul. Am avut o perioadă terenul de baschet închis pentru că cercurile de la panou erau puțin slăbite și nu am vrut să fie vreun incident, dar acum e deschis. Cine a vrut să facă sport, a făcut. Nu sunt mulți cei care vin, maxim 10 persoane pe zi”, ne-a explicat Monica Halaszi, directorul unității de învățământ.

Și la Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” accesul pe terenul de sport a fost permis pe perioada verii.

Curtea a fost deschisă, vin copilași care locuiesc în zonă, în grupuri mici, însoțiți și de adulți care îi supraveghează. Pe perioada vacanței a fost deschis de dimineață până spre seară, conform orarului și regulamentului. Incidente nu au fost, copilașii care vin nu practică sporturi de echipă, vin și bat mingea, pur și simplu se joacă”, a declarat pentru Bistriteanul.ro Sorina Cazac, directorul colegiului.

Legea care permite accesul liber la terenurile de sport din curtea școlii, după încheierea cursurilor, în zilele libere și pe perioada vacanțelor, a fost promulgată și publicată în Monitorul Oficial la începutul anului.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Am fost la începutul lunii iulie, o săptămână în Nuremberg. Cu nepotul (8 ani ),am bătut mingea în curtea scolii. După 4 zile m-am dat bătut în 20 de minute. Toți copiii care veneau, ne întrebau:se poate să jucăm împreună?Bineînțeles. Bunicul are 55.Asa da.Curtea scolii este pentru elevi. Cam atât am avut de povestit. Vă salut cu respect.

  2. Stiti care-i raspunsul ca nu se face sport ?
    Simplu. parinti prosti care pun in mainile copiilor telefoane tot mai sofisticate tocmai ca sa le dea de lucru si atentia sa fie doar la ecran.Intre timp cei batrani isi fac cumparaturile sau merg la lucru in liniste sau dorm in patutul cu nebunii.
    TIC-TOK in loc de sport este mesajul pe care il imbratiseaza copiii.
    Si ne mai miram ca a aparut boala cea mai perversa ECRANOFOBIA care te lasa chior, nedezvoltat neuronal si obez.
    E jale !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!