23.5 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

Terenurile de sport ale școlilor din Bistrița, mai mult goale vara aceasta

Deși școlile bistrițene au pus la dispoziția copiilor și tinerilor dornici de mișcare terenurile de sport din dotare pe perioada vacanței de vară, acestea au fost mai mult goale.

Terenurile școlilor din Bistrița au fost mai mult goale vara aceasta, chiar dacă directorii acestora au răspuns afirmativ solicitării Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud de a facilita accesul tinerilor.La Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, porțile au fost deschise pentru toți cei dornici să facă mișcare, însă numărul acestora a fost destul de mic.

La noi a venit lumea, atât pe terenuri, cât și pe pista de alergare, în special dimineața și seara. Chiar și în această dimineață alerga cineva pe pistă. Conform regulamentului, gardianul urmărește oamenii care vin și își desfășoară activitatea, iar în momentul în care apar nereguli ne anunță, însă nu a fost cazul. Am avut o perioadă terenul de baschet închis pentru că cercurile de la panou erau puțin slăbite și nu am vrut să fie vreun incident, dar acum e deschis. Cine a vrut să facă sport, a făcut. Nu sunt mulți cei care vin, maxim 10 persoane pe zi”, ne-a explicat Monica Halaszi, directorul unității de învățământ.

Și la Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” accesul pe terenul de sport a fost permis pe perioada verii.

Curtea a fost deschisă, vin copilași care locuiesc în zonă, în grupuri mici, însoțiți și de adulți care îi supraveghează. Pe perioada vacanței a fost deschis de dimineață până spre seară, conform orarului și regulamentului. Incidente nu au fost, copilașii care vin nu practică sporturi de echipă, vin și bat mingea, pur și simplu se joacă”, a declarat pentru Bistriteanul.ro Sorina Cazac, directorul colegiului.

Legea care permite accesul liber la terenurile de sport din curtea școlii, după încheierea cursurilor, în zilele libere și pe perioada vacanțelor, a fost promulgată și publicată în Monitorul Oficial la începutul anului.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Am fost la începutul lunii iulie, o săptămână în Nuremberg. Cu nepotul (8 ani ),am bătut mingea în curtea scolii. După 4 zile m-am dat bătut în 20 de minute. Toți copiii care veneau, ne întrebau:se poate să jucăm împreună?Bineînțeles. Bunicul are 55.Asa da.Curtea scolii este pentru elevi. Cam atât am avut de povestit. Vă salut cu respect.

  2. Stiti care-i raspunsul ca nu se face sport ?
    Simplu. parinti prosti care pun in mainile copiilor telefoane tot mai sofisticate tocmai ca sa le dea de lucru si atentia sa fie doar la ecran.Intre timp cei batrani isi fac cumparaturile sau merg la lucru in liniste sau dorm in patutul cu nebunii.
    TIC-TOK in loc de sport este mesajul pe care il imbratiseaza copiii.
    Si ne mai miram ca a aparut boala cea mai perversa ECRANOFOBIA care te lasa chior, nedezvoltat neuronal si obez.
    E jale !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: