-0.9 C
Bistrița
luni, decembrie 11, 2023

Ți-e dor de viața la țară? Roxana Baias oferă celor mici și celor mari o experiență autentică în Valea Țibleșului

Au lăsat Clujul pentru a îmbrățișa și trăi zilnic viața autentică la sat. Roxana Baias vrea acum să împărtășească și cu alții pasiunea pentru cusut, valorile satului și superba zonă a Văii Țiblesului. Așa că vă propune o zi… sau mai multe… în raiul din Borleasa.

Roxana Baias a lăsat contabilitatea și viața la oraș pentru a trăi în mijlocul naturii, într-un colț de rai din comuna Târlișua. Se ocupă de lucrat manual – cămăși tradiționale, în stilul vechi.

Pasionată de tot ce înseamnă viața la sat, ea vrea să transmită această experiență autentică și altora. Așa că pentru luna iulie a lansat o provocare celor cărora le e dor de viața la sat.

Suntem în mijlocul verii și avem toate motivele să ne bucurăm din plin de căldură și de vacanță.

Vă invit într-o drumeție pe meleagurile noastre pitorești fie individual / cuplu / familie cu copii / grup de copii cu supraveghetor și vă ofer, la alegere (întrucât fiecare activitate se face în tihnă, fără grabă) una dintre aceste activități:

  • Atelier de cusut de mână, cu materiale incluse
  • Povești despre tradițiile locului
  • Drumeție după cules de ciuperci și plante medicinale
  • Vizită la stână
  • Picnic într-un vârf de deal cu vedere către Munții Țibleș
  • Spațiu de campare

Totodată pentru cine duce dorul vieții de la țară, este loc de voluntariat în gospodărie, la grădinărit, crăpat și aranjat lemne, și apoi în funcție de sezonul agricol, la cules de roade.

Când? În luna iulie – peste zi – în una sau mai multe zile din perioada 26 – 29 iulie, deocamdată fără cazare.

Pentru programare trimiteți un mesaj cu ziua aleasă, activitatea dorită și numărul de persoane.
Contribuția – sub formă de donație.

Scopul principal este să vă relaxați, să simțiți din plin energia naturii, mirosul ierbii proaspăt cosite, a florilor și pădurilor; să vă reîncărcați cu energie umblând desculți și, de ce nu, să purtați discuții de suflet cu ghidul vostru” a scris Roxana pe pagina de Facebook „Într-un sat de poveste.

Despre Roxana, soțul ei și viața aleasă în detrimentul Clujului, aici:

„Îmblânzitorii” de lemn din colțul de rai- Aventurosul drum din agitația orașului, la natura pură și la atelierul de tâmplărie lăsat moștenire

Povestea bistrițencei care a lăsat agitația Clujului pentru a face cămăși populare într-un colț de rai din Târlișua

 

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Bravo voua oameni frumosi si sanatosi care aratati romanilor nefericiti cum trebuie sa traiasca si sa se bucure de lucrurile mici dar de o importanta colosala. Oarecum traiesc si eu mirajul statului de langa Bistrita unde am o mostenire draga de la bunici cu de toate. Desigur nu fac ca voi, insa am gradina, mananc sanatos si apa Sieului este la doi pasi care imi da 1,2 pesti din cand in cand, o mancare sanatoasa si o recreere pe masura. Viata lunga dragi romani acolo in RAIUL vostru!

  2. Ești peste tot d le Bălan, dacă iubiți asa de mult natura de ce va găsesc tot între betoane??????? Internet este și la Sirioara….

  3. Mosquito. Asa este, sunt peste tot. Asa este cu civismul, pe apa, in parcul din Sirioara, prin oras sa nu faca traznai Primaria, pe la sedinta CL si pe tableta. Opinia si dreptul la replica este garantat de Constitutia Romaniei Art. 30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...