10.9 C
Bistrița
joi, septembrie 23, 2021

Tibi Ușeriu participă pentru a patra oară la cursa extremă din inima Alpilor, Tor des Geants

Sportivul Tibi Ușeriu își încearcă anul acesta puterile pentru a patra oară la Tor des Geants o cursă extremă din Alpi. Startul a fost dat ieri, iar bistrițeanul are de parcurs 330 de kilometri prin Alpi, cu o diferență de nivel de 24.000 de metri, care l-a pus de fiecare data în dificultate.

Tibi Ușeriu nu se lasă și pace! Anul acesta participă pentru a patra oară la la Tor des Geants, o cursă extremă, care se desfășoară în Alpi. Startul l-a luat ieri, cursa urmând să se încheie abia în 18 septembrie.

„Tibi s-a întors pentru a patra oară la Tor des Geants, o cursă deloc ușoară, cu 330 de km prin Alpi, cu o diferență de nivel de 24.000 de m, care l-a pus de fiecare dată în dificultate. Dar a stat din nou la linia de start, pentru că mai este ceva de spus în această călătorie. Este despre a fi împreună, despre a rămâne așa. Și trei, doi, unu, start! Este un fel de a fi și s-a transformat într-o mantra care dă sens organizației noastre și oamenilor din jurul ei”, au notat cei de la Tășuleasa Social pe pagina oficială de Facebook.

Cei 330 de kilometri, cu 24.000 de metri diferență de nivel și cele 32 de vârfuri montane de urcat, trebuie parcurși în 150 de ore. Este practice cea mai grea cursă de anduranță din Europa și are loc în Valea Aostei din Italia.

„E o competiție superbă, pe care am ratat-o de 3 ori din diverse motive. Nimic nu te învață mai multe decât o înfrângere. Teoria mea e că mereu trebuie să te întorci la locul traumei pentru a mai încerca o data. Asta o să fac – o să dau tot ce am mai bun, încercând să frâng sistemul. Va fi frumos, va fi greu, va fi totul la limită. Dar no, „ușor poate oricine”, spune Tibi Ușeriu.

Foto: Tășuleasa Social

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...