8.8 C
Bistrița
vineri, martie 1, 2024

Timpul de așteptare la Urgențe, marea nemulțumire a bistrițenilor. CUM vrea noul șef de la UPU să ne ajute să așteptăm mai puțin:

Marea nemulțumire a bistrițenilor când vine vorba despre Spitalul Județean de Urgență Bistrița rămâne timpul mare de așteptare. Tiberiu Tudor, noul șef al UPU-SMURD a venit și cu câteva soluții pentru a reduce timpul de așteptare:

Prezent la Bistrițeanul Live, în emisiunea Medicină pe Limba ta, noul șef de la UPU, Tiberiu Tudor și managerul Spitalului Județean de Urgență, Gabriel Lazany, au vorbit despre cea mai „arzătoare” nemulțumire a bistrițenilor: timpul mare de așteptare de la urgențe.

Printre măsurile menite să reducă acest timp de așteptare se numără solicitarea ajutorului echipajelor de Terapie Intensivă Mobilă SMURD. Care cât timp nu este pe teren, acesta va sta la UPU, pentru a-i ajuta pe medicii de acolo, în perioadele aglomerate.

O altă măsură este implementarea unui sistem cu brățări colorate. Fiecărui pacient, odată triat, i se va atribui o brățară. Aceasta va conține numele, cu un cod de culoare în funcție de gravitatea stării sale, precum și ora la care a fost văzut prima dată.

Odată noul UPU pus în funcțiune, unora le vine greu să se orienteze. Astfel că în sălile de așteptare de la urgențe au fost amplasate afișe. Ele îi informează pe oamenil ce trebuie să facă dacă ajung acolo cu mijloace proprii. Mai mult, pe unul din televizoarele din sala de așteptare rulează mai multe filmulețe. Și acestea prezintă noțiuni de prim ajutor, explicând și ce înseamnă fiecare cod de culoare.

Gabriel Lazany vrea și monitorizare audio în UPU

„Am verificat zeci, sute de reclamații și poate undeva la jumătate, 50% dintre reclamanți respectă realitatea și redau în reclamație realitatea. Ceilalți 50% exagerează. În UPU, toată activitatea e monitorizată video și vedem tot.

Legea nu ne permite să facem monitorizare audio. Am cerut o derogare în acest sens, însă nu ni s-a aprobat. Foarte multe conflicte, care ne sunt sesizate, sunt verbale. Degeaba ne uităm la probele video, pentru că vedem doi oameni care conversează”, a spus Gabriel Lazany, la Medicină pe Limba ta.

Acesta a povestit și de cazul unui pacient care l-a sunat și i-a spus că a așteptat 3 ore la UPU și nu l-a băgat nimeni în seamă. Când a verificat la UPU nu era nimeni înregistrat cu numele acela, pentru că persoana respectivă aștepta în parcare, în mașină.

Emisiunea la care au fost prezenți Gabriel Lazany și dr. Tiberiu Tudor o puteți urmări mai jos:

Un proiect Bistrițeanul.ro susținut de MedTotal – Policlinica Ta, tratamentul TOTAL pentru sănătatea ta.

MEDTOTAL – Bistrița, Str 1 Decembrie, Nr 30

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Pacient suspect de apendicită,cu dureri îngrozitoare, ajuns la urgenta în jurul orei 9.00 dimineața. Internat abia dupa 12 ore de așteptare la urgente și operat abia în jurul orei 23. Surpriza, avea deja apendicita perforata!!!
    O operație care ar fi durat 20 min, s-a lungit la 3 ore din cauza complicațiilor. Cu afirmații din partea personalului medical : ” dacă mai stăteai câteva ore, puteai sa și mori”!
    Acest caz în care parte intra? În cel care se exagerează sau în cel care se relatează realitatea?

    • Nu este vorba de timpul de așteptare. De tupeul ordinar cu care suntem tratați. Și nonșalanța cu care ți se spune dacă nu iti place poti sa pleci acasă. Aerul de mahala cu care suntem tratați de niște funcționari plătiți din banii noștri. 4 ore de așteptare pentru un diagnostic în 20 de sec. Superficial…..și mizerabil

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....

Automobilul tău Mercedes-Benz sau Škoda are nevoie de o reparație? Profită de oferta Materom Automotive

Materom Automotive Bistrița îți oferă Vouchere cu reducere la Lucrări în Service*, pentru autoturisme Mercedes-Benz și Škoda cu vârsta de peste 5 ani.