4.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Toaletele inteligente de 450.000 de lei vor fi amplasate în parcul municipal, lângă spațiile de joacă

În ședința de Consiliu Local de ieri, primarul Ioan Turc a precizat că cele două toalete inteligente, cumpărate cu 450.000 de lei, vor fi amplasate în parcul municipal, lângă cele două spații de joacă.

Primăria Bistrița a achiziționat două toalete inteligente cu 450.000 de lei. Acestea beneficiază de un sistem de igienizare automată, după fiecare utilizare. De asemenea, sistemul electronic va permite deschiderea și închiderea ușii chiar și în lipsa curentului electric. Toaletele vor avea inclusiv buton de panică.

Acestea vor avea lavoar încastrat în perete, cu distribuire automată de apă și săpun, pe bază de senzori. La fel va funcționa și uscătorul de mâini, iar hârtia igienica va fi distribuită automat.

Primele toalete inteligente vor fi încălzite pe timp de iarnă, iar cei care le folosesc vor avea parte și de muzică. În cadrul ședinței de Consiliu Local de ieri, primarul Ioan Turc a precizat și unde vor fi acestea amplasate. Este vorba despre Parcul Municipal

„Ele vor fi amplasate în Parcul Municipal, în zona locurilor de joacă, în partea de est și în partea de vest și evident că voi propune exact aceeași abordare și pentru zona din apropierea Palatului Culturii. E o solicitare pe care nu puțini părinți mi-au făcut-o. Aceste perimetre și locuri de joacă sunt arhipline în perioada verii primăverii și toamnei și eu cred că oamenii merită să simtă că trăiesc într-un oraș civilizat. Civilizația presupune și costuri”, a explicat primarul Ioan Turc.

Foto:banatulazi.ro

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!