Tone de haine second-hand care ar fi trebuit să ajungă în Bistrița-Năsăud, oprite la vamă

0
9595

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul ANPC Satu Mare, nu au permis intrarea în ţară a două autovehicule încărcate cu produse second-hand. Unul dintre acestea ar fi trebuit să ajungă în Bistrița-Năsăud.

Autovehiculele erau încărcate cu îmbrăcăminte uzată, dar șoferii nu au putut prezenta certificate de dezinsecție și curățare – transmite VasileDale.ro.

În data de 9 decembrie, în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-au prezentat doi conducători auto, în vârstă de 35, respectiv 46 de ani.  Aceștia conduceau două automarfare înmatriculate în România.

Conform documentelor de însoțire a mărfii, șoferii transportau 32.902 kg de îmbrăcăminte uzată (15.252 kg într-un autocamion și 17.650 kg în cel de-al doilea). Hainele second-hand proveneau de la o societate comercială din Ungaria și erau destinate unor firme din județele Satu Mare și Bistrița-Năsăud.

Polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat lucrătorilor de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare. Aceștia au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu există certificatul de curățare și dezinsecție.

În ambele cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Este a doua oară când se întâmplă un asemenea incident, în decurs de nici o lună. La finalul lunii noiembrie un alt TIR era oprit să pătrundă în România:

Un TIR cu haine second-hand uzate ce trebuia să ajungă în Bistrița-Năsăud, interzis la vamă și întors în Ungaria

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.