9 C
Bistrița
vineri, martie 1, 2024

VIDEO: Micii actori ai Bistriței au lansat spotul „Drogurile NU sunt ceea ce par”. Urmează un film

Sunt tineri. Trăiesc printre tineri. Exprimă perfect, chiar dacă e un rol, ceea ce li se întâmplă în viața de zi cu zi. La cererea Primăriei Bistrița, Micii actori au lansat spotul „Drogurile NU sunt ceea ce par”. Urmează și un film…

Tinerii din ziua de azi au de făcut față unei mari provocări: DROGURILE. Atât de accesibile, oferite gratis – la „prima gustare” – tentația este mare și se găsește la orice colț.

Autoritățile județene s-au întâlnit și au pus la cale un proiect de combatere a fenomenului consumului de droguri în Bistrița-Năsăud. Instituții, persoane fizice, ONG-uri și-au adus aportul și au promis să facă diferite activități în această direcție. Despre cele 17 pagini „cu idei” puteți reciti aici:

VIDEO – Combaterea consumului de droguri în BN: Unii cu pliante, alții cu activități alternative și mărturii ale celor ce-au scăpat de droguri!

Primăria Bistrița a promis realizarea unui spot video cu mesaj anti-drog, în colaborare cu tinerii. I-au provocat pe cei de la Școala de Film și Actorie a lui Florian Zapra și pe cei din Consiliul Local al Tinerilor să vină cu un mesaj de impact.

Vlad Colța a gândit imediat un scenariu inspirat din viața lor, a tinerilor.

Drogurile NU sunt ceea ce par!” este mesajul transmis de tinerii actori. Iar obiectivul principal al acestuia este creşterea nivelului de informare şi educare a tinerilor cu privire la riscurile şi consecinţele pe care le implică consumul de droguri”, a subliniat Primăria Bistrița în postarea online.

„Au fost foarte receptivi și ei știu cu ce se confruntă. De aceea le este ușor să pună în scenă lucruri care se întâmplă în realitate. Au răspuns cu entuziasm provocării. Și ne gândim să facem chiar și un film. Bine, un scurt-metraj, de câteva minute, așa cum am mai făcut și pe alte teme!”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Florian Zapra.

Spotul este regizat de Florian Zapra.

În rolurile principale apar Vlad Colța, Sarah Rus, Daria Dănilă, Elena Ciotmonda, Raul Szanto, Gabriel Toth, David Toth, Sorana Ilie, Sarmis Loznianu și Iulia Rebrean.

Sper că acest video să ajungă la cât mai mulți adolescenți și să înțeleagă că drogurile sunt doar o iluzie de moment, iar impactul asupra celor care le consumă este devastator. Acest video este realizat după o idee a lui Vlad Colța, unul dintre talentații tineri actori ai Studioului de Film si Actorie Bistrita. Filmat în câteva ore într-o singură locație, a fost o provocare având în vedere că nu am folosim nimic din ceea ce ar putea arăta a drog. Trandafirul, petalele și florile înlocuiesc drogurile și iluziile de moment, care duc în final la același deznodământ, ofilirea.

A fost un proces de scurtă durată, în care copiii au dansat fară muzică, au fost „dealeri” de trandafiri, au intrat la apă la propriu, în cadă, și au încercat să transmită un mesaj, un mesaj pe care mulți îl resping sau îl ignoră” a explicat Florian Zapra.

“Consider că este mereu important un apel de deșteptare când vine vorba de consumul de droguri, mai ales din rândul tinerilor. Iar asta am incercat noi să facem prin acest filmuleț. Să prezentăm prin intermediul unei metafore, riscurile unui abuz de substanțe și urmările pe care aceasta le-ar putea avea” a explicat Elena Ciotmonda, actrita care a jucat în video.

Tinerii actori de la SFAB au mai pus în scenă spoturi anti-bully, dar și un scurt-metraj despre „taxa de protecție”:

Atenție la Vorbe: Povestea din spatele filmului antibullying al copiilor de la Studioul de Actorie

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....

Automobilul tău Mercedes-Benz sau Škoda are nevoie de o reparație? Profită de oferta Materom Automotive

Materom Automotive Bistrița îți oferă Vouchere cu reducere la Lucrări în Service*, pentru autoturisme Mercedes-Benz și Škoda cu vârsta de peste 5 ani.