15.1 C
Bistrița
marți, mai 17, 2022

TOPUL liceelor în 2021: Ce preferă absolvenții de școală generală

După Evaluarea Națională, absolvenții claselor a VIII-a mai au de trecut prin emoțiile admiterii la liceu. Mulți dintre ei își aleg liceele în care vor studia în următorii patru ani după performanțele înregistrate anul trecut.

Bistrițeanul.ro vă prezintă situația generală privind numărul de locuri disponibile la clasa a IX-a în unitățile de învățământ liceal din Bistrița-Năsăud. Totodată, facem și o radiografie a mediilor ultimilor admiși anul trecut.

Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” și Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” își păstrează supremația în topul preferințelor absolvenților, fiind urmate îndeaprope de Colegiul Tehnic ”Infoel”, Colegiul Național ”Petru Rareș Beclean” și Liceul de Arte ”Corneliu Baba”.

Potrivit informațiilor publicate de Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, la CN ”Liviu Rebreanu” – Secția română au fost aprobate șapte clase. Sunt disponibile 182 de locuri la următoarele specializări: Matematică-informatică/Intensiv informatică, Științe ale naturii/Bilingv engleză, Științe sociale/Bilingv engleză, Filologie/Intensiv franceză.

La CN ”Liviu Rebreanu” – Secția germană au fost aprobate 26 de locuri la specializarea Științe ale naturii.

Cea mai mare medie de intrare în anul 2020 de la CN ”Liviu Rebreanu” Bistrița a fost la Științe ale naturii Bilingv (Engleză) – 9,44, iar cea mai mică s-a înregistrat la Științe ale naturii – Secția germană – 6,98.

Cei care doresc să se îndrepte spre CN ”Andrei Mureșanu” Bistrița pot ocupa unul dintre cele 154 de locuri la Secția română. Acestea au fost împărțite astfel: Economic – 24 locuri, Filologie – 26 locuri, Matematică informatică – 26 de locuri. Clasele de Științe ale naturii totalizează 52 de locuri, iar cea de Științe sociale – 26 de locuri.

Secția Maghiară a CN ”Andrei Mureșanu” va avea în anul de învățământ 2021 – 2022 două clase a câte 26 de locuri la specializările Stiințe ale naturii și Științe sociale.

Anul trecut, cea mai mare medie de intrare la CN ”Andrei Mureșanu” a fost 9,14, la Științe ale naturii. Cea mai mică – 6,94 la Secția română și 4,35 la Secția maghiară.

Ce oferte au liceele tehnice și vocaționale:

La Colegiul Tehnic ”Infoel” au fost aprobate 6 clase, la specializările Economic, Electric, Electrică-automatizări, Matematică–informatică. Cea mai mare medie înregistrată la admiterea de anul trecut a fost 8,34 în clasa de Economic, iar cea mai mică – 7,07 la profilul Electric.

Liceul Sanitar vine cu o ofertă de 154 de locuri la specializarea Științe ale naturii, media ultimului admis anul trecut fiind 7,96.

Liceul de Arte ”Corneliu Baba” va avea 48 de locuri în clasa a IX-a. Este vorba despre specializările Arhitectură, Arte Ambientale și Design (24 de locuri). Alte 24 de locuri sunt disponibile la specializarea Arte plastice și decorative.

Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” propune în acest an două clase vocaționale, specializările Învățători-educatoare, respectiv Muzică.

Colegiul Național Petru ”Rareș Beclean” vine cu o ofertă de 5 clase și 128 de locuri. Acestea sunt împărțite la specializările Economic, Filologie, Matematică-informatică, Științe ale naturii și Științe Sociale. La admiterea anterioară, cea mai mare medie a fost 9,04 la Matematică-informatică și 6,86 la Științe sociale.

La toate acestea se adaugă liceele tehnologice din Bistrița, Beclean, Năsăud, Prundu Bârgăului, Teaca, Feldru, Căianu Mic, Maieru, Telciu și Rodna. Aici s-a intrat anul trecut cu medii sub 7.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: