26.7 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

Toți cetățenii ucraineni refugiați vor beneficia de servicii medicale gratuite, inclusiv la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

Cetățenii refugiați din Ucraina vor beneficia gratuit de servicii medicale oferite de sistemul public de sănătate din România, inclusiv în Bistrița-Năsăud.

Sistemul public de sănătate s-a mobilizat pentru a ajuta refugiații veniți din Ucraina. Spitalul Județean de Urgență Bistrița își va oferi serviciile gratuit pentru cei care în acest moment și-au părăsit casele și fug din calea războiului.

Acest lucru este posibil prin prelucrarea și postarea unei Ordonanțe de Urgență.

„Ca urmare a numărul tot mai mare de refugiați din Ucraina pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud, în conformitate cu prevederile:

  • O.U.G. nr. 15/27.02.2022 privind acordarea de sprijin și asistență umanitară de către statul român cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina,
  • și Convenția între Republica Populară Română și Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste privind colaborarea în domeniul prevederilor sociale, semnată la București în 24 decembrie 1960,

vă informăm că TOȚI CETĂȚENII UCRAINENI refugiați pe teritoriul României, beneficiază de gratuitate în ceea ce privește serviciile medicale oferite de sistemul public de sănătate”, a comunicat Gabriel Lazany, managerul SJUB.

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Foarte frumos va sta domnul Lazany, Adica dupa ce 2 ani de zile noi nu am mai avut acces la spitatele din judet doar daca „aveam norocul” sa avem covid, acum noi ne aflam in situatia de a face „pomene” strainilor. Asta in situatia in care romanii au cotizat in fiecare luna la CASS. De 2 ani am zis ca aveti obrazul cam gros, dar vad ca acum suntem luat de prosti. Se pare ca ne-o meritam, ca acceptam tacit toate ineptiile care ni se impune de catre altii. Sunt convinsa ca refugiatii nu sunt intrebati de teste, certificate si alte bazaconii, doar noi romanii am fost pusi la zid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...