12.1 C
Bistrița
sâmbătă, martie 2, 2024

Toți cetățenii ucraineni refugiați vor beneficia de servicii medicale gratuite, inclusiv la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

Cetățenii refugiați din Ucraina vor beneficia gratuit de servicii medicale oferite de sistemul public de sănătate din România, inclusiv în Bistrița-Năsăud.

Sistemul public de sănătate s-a mobilizat pentru a ajuta refugiații veniți din Ucraina. Spitalul Județean de Urgență Bistrița își va oferi serviciile gratuit pentru cei care în acest moment și-au părăsit casele și fug din calea războiului.

Acest lucru este posibil prin prelucrarea și postarea unei Ordonanțe de Urgență.

„Ca urmare a numărul tot mai mare de refugiați din Ucraina pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud, în conformitate cu prevederile:

  • O.U.G. nr. 15/27.02.2022 privind acordarea de sprijin și asistență umanitară de către statul român cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina,
  • și Convenția între Republica Populară Română și Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste privind colaborarea în domeniul prevederilor sociale, semnată la București în 24 decembrie 1960,

vă informăm că TOȚI CETĂȚENII UCRAINENI refugiați pe teritoriul României, beneficiază de gratuitate în ceea ce privește serviciile medicale oferite de sistemul public de sănătate”, a comunicat Gabriel Lazany, managerul SJUB.

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Foarte frumos va sta domnul Lazany, Adica dupa ce 2 ani de zile noi nu am mai avut acces la spitatele din judet doar daca „aveam norocul” sa avem covid, acum noi ne aflam in situatia de a face „pomene” strainilor. Asta in situatia in care romanii au cotizat in fiecare luna la CASS. De 2 ani am zis ca aveti obrazul cam gros, dar vad ca acum suntem luat de prosti. Se pare ca ne-o meritam, ca acceptam tacit toate ineptiile care ni se impune de catre altii. Sunt convinsa ca refugiatii nu sunt intrebati de teste, certificate si alte bazaconii, doar noi romanii am fost pusi la zid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....