31 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Armata face exerciții la poligonul de la Tiha. Ministrul Apărării liniștește populația: „Nu trebuie să ne temem de o extindere a conflictului”

Mai bine din jumătate din săptămâna viitoare armata se va pregăti la poligonul din Tiha Bârgăului. Pe de altă parte, Ministrul Apărării, Vasile Dâncu spune că rezerviștii nu vor fi mobilizați și nu vor fi trimise ordine de recrutare.

Doru Crișan, primarul comunei Prundu Bârgăului, acolo unde funcționează Unitatea Militară 1371, informează că săptămâna viitoare, între 7 și 11 martie vor avea loc la poligonul din Tiha Bârgăului trageri cu armament de infanterie și cu muniție de război.

„Unitatea noatră vă roagă să faceți demersurile care se impun pentru anunțarea populației comunei despre această activitate și pentru a nu intra în interiorul perimetrului poligonului în această perioadă. Unitatea noastră nu răspunde în caz de accidentare a persoanelor sau animalelor intrate în interiorul perimetrului cunoscut”, se arată într-o informare trimisă de MapN Primăriei Prundu Bârgăului.

Se pare totuși că sunt exercițiile obișnuite pe care le face armata. Asta a dat de înțeles și Ministrul Apărării Naționale Vasile Dâncu, într-o intervenție, aseară, la Digi24.

„Nu cred că trebuie să ne temem, în acest moment, de o extindere a conflictului. Sigur că apropierea de teritoriul României nu poate decât să ne îngrijoreze și din punct de vedere militar, să spunem, dar nu există niciun element care să arate că este pus în pericol teritoriul României sau cetățenii României.(…) Am primit sute de întrebări pe Facebook legat de faptul că se recrutează sau începe mobilizarea sau recrutarea. Nu este cazul. Spun foarte clar, în acest moment, Ministerul Apărării Naționale nu trimite ordine de recrutare și nu are de gând să mobilizeze rezerviștii”, a spus Vasile Dâncu.

Foto: poligontragerisuceava.ro

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Ce antrenament faceti voi ?
    Doar sa va aflati in treaba si ne suparati cainii si pisicile cu petardele voastre.
    Daca sunteti tari de ce nu mergeti sa dati jos capul lui putin?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.