26.7 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

Armata face exerciții la poligonul de la Tiha. Ministrul Apărării liniștește populația: „Nu trebuie să ne temem de o extindere a conflictului”

Mai bine din jumătate din săptămâna viitoare armata se va pregăti la poligonul din Tiha Bârgăului. Pe de altă parte, Ministrul Apărării, Vasile Dâncu spune că rezerviștii nu vor fi mobilizați și nu vor fi trimise ordine de recrutare.

Doru Crișan, primarul comunei Prundu Bârgăului, acolo unde funcționează Unitatea Militară 1371, informează că săptămâna viitoare, între 7 și 11 martie vor avea loc la poligonul din Tiha Bârgăului trageri cu armament de infanterie și cu muniție de război.

„Unitatea noatră vă roagă să faceți demersurile care se impun pentru anunțarea populației comunei despre această activitate și pentru a nu intra în interiorul perimetrului poligonului în această perioadă. Unitatea noastră nu răspunde în caz de accidentare a persoanelor sau animalelor intrate în interiorul perimetrului cunoscut”, se arată într-o informare trimisă de MapN Primăriei Prundu Bârgăului.

Se pare totuși că sunt exercițiile obișnuite pe care le face armata. Asta a dat de înțeles și Ministrul Apărării Naționale Vasile Dâncu, într-o intervenție, aseară, la Digi24.

„Nu cred că trebuie să ne temem, în acest moment, de o extindere a conflictului. Sigur că apropierea de teritoriul României nu poate decât să ne îngrijoreze și din punct de vedere militar, să spunem, dar nu există niciun element care să arate că este pus în pericol teritoriul României sau cetățenii României.(…) Am primit sute de întrebări pe Facebook legat de faptul că se recrutează sau începe mobilizarea sau recrutarea. Nu este cazul. Spun foarte clar, în acest moment, Ministerul Apărării Naționale nu trimite ordine de recrutare și nu are de gând să mobilizeze rezerviștii”, a spus Vasile Dâncu.

Foto: poligontragerisuceava.ro

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Ce antrenament faceti voi ?
    Doar sa va aflati in treaba si ne suparati cainii si pisicile cu petardele voastre.
    Daca sunteti tari de ce nu mergeti sa dati jos capul lui putin?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...