14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

Toyota – prezentă la SIAB 2018 cu o premieră tehnologică pe piața din România

Toyota aduce în cadrul Salonului Internațional de Automobile București (SIAB) o premieră pe piața din România: primul model de serie din lume alimentat cu hidrogen prin tehnologia revoluționară Toyota Fuel Cell System, modelul Toyota Mirai. Totodată, în calitate de lider al segmentului eco din România şi din lume, Toyota va expune în cadrul salonului două modele reprezentative pentru avansata tehnologie Toyota Hybrid: iconicul Prius și sofisticatul Toyota C-HR, precum și patru modele ale brandului Lexus, unica marcă premium care oferă o întreagă gamă de modele cu propulsie hibridă.

Ne bucurăm că anul acesta am reușit să integrăm viziunea noastră despre un viitor mai sustenabil prin intermediul noilor modele pe care le vom prezenta la SIAB 2018 și prin comunicarea inițiativei globale Start Your Impossible, care are rolul de a inspira oamenii de peste tot din lume și de a-i încuraja să îşi depăşească propriile limite. Vom continua să dezvoltăm soluții de mobilitate care să ofere libertate de mişcare  și vom face tot posibilul să facilităm accesul tururor la mobilitate individuală mai bună. Toyota consideră că, atunci când ai libertatea de a te mişca, orice este posibil”, afirmă Edit Corcoman Târcolea, General Manager Toyota România.

Anul trecut, din dorința de a aduce un plus de emoție mărcii, Toyota a lansat TOYOTA GAZOO Racing ca brand în Europa. Participarea în cadrul competițiilor de motorsport s-a dovedit o modalitate excelentă de a ne testa limitele tehnologice și de a crea mașini tot mai bune pentru clienții noștri. În acest an, am repurtat deja un succes în cadrul acestor competiții: locurile 2 si 3 pentru echipa TOYOTA GAZOO Racing Africa de Sud la Raliul Dakar. În timp ce competiția este una extrem de dură, mai mult de 40% din vehiculele care au reușit să ajungă la final au fost marca Toyota. În WRC, de asemenea, după un start interesant al sezonului, cu performanțe foarte bune atât la ​​Monte Carlo, cât și în Suedia, TOYOTA a devenit producătorul numărul 2 în campionat.

Pentru a transmite și clienților Toyota din România emoția sporturilor cu motor, Toyota va prezenta în cadrul acestei ediții o replică a monopostulului Yaris WRC și un simulator GT86.  Noul Yaris WRC dispune de un motor turbo cu injecție directă de 1.6 litri, ce dezvolă peste 300 de cai putere, în timp ce șasiul său a fost modelat prin tehnici avansate de simulare, testare și producție.

Tehnologii avangardiste prezentate de Toyota la SIAB

Toyota Mirai folosește tehnologia Toyota Fuel Cell System (TFCS) ce îmbină tehnologia pilelor de combustie cu cea hibridă. Aceasta include noile celule marca Toyota și rezervoare de hidrogen de înaltă presiune. Tehnologia TFCS este mult mai eficientă decât motoarele cu combustie internă – aceasta nu emite dioxid de carbon sau alte gaze poluante. Toyota Mirai* are un design ușor de recunoscut, oferă o experiență unică de condus cu o manevrabilitate superioară datorită centrului de greutate coborât și dispune de o accelerație silențioasă, însă puternică, prin intermediul motorului electric. Mașina reprezintă o dovadă clară a angajamentului Toyota de a oferi soluții reale de mobilitate sustenabilă, în spiritul mesajului vizionar transmis prin campania Start Your Impossible.

Toyota Prius, primul model hibrid de serie din lume, apărut în 1997, reprezentat la SIAB prin ultima generație a acestui model iconic, redefinește şi astăzi standardul de excepție setat deToyota Hybrid, prin tehnologie avansată și design inteligent. Toyota C-HR, cel mai nou membru al gamei Toyota Hybrid, afişează un design inovator, atletic, şi oferă o experiență inegalabilă de condus  prin răspunsul instantaneu al sistemului hibrid. Toyota C-HR este perfectă pentru cei care își trăiesc viața din plin.

Noutățile Lexus: Lexus LS, limuzina de referință a mărcii, și Lexus LC, un remarcabil coupé de lux

Anul viitor se vor împlini 30 de ani de când marca Lexus s-a lansat, fiind  un brand revoluționar la  acel moment și demonstrând, totodată, că Toyota, producător japonez, poate construi vehicule inovatoare, cu performanțe deosebite și calitate incredibilă.

„Viziunea Lexus este aceea de a crea experiențe uimitoare transformând funcția în emoție, performanța în pasiune și tehnologia în imaginație. Mai simplu spus: vrem să transformăm obișnuitul în extraordinar în tot ceea ce facem. Lexus este brandul de lux vizionar care anticipează viitorul oamenilor și al societății prin design curajos, performanță extraordinară, tehnologii imaginative și meșteșugul Takumi, acestea fiind  susținute de principalele două puncte forte: calitate superioară și Omotenashi.”, declară Edit Corcoman Târcolea, General Manager Toyota România.

Modelele din gama Lexus, care vor fi  prezentate pe parcusul celor zece zile de salon auto, sunt:

Lexus LC, proiectat și construit de o echipă formată din mai mult de 4.000 de designeri, ingineri și tehnicieni, pentru o nouă eră mai curajoasă, este un remarcabil nou model coupé de lux care se evidențiază prin design-ul său distinctiv și dinamica de excepție.

Lexus LS 500, sedanul – vârf de gamă ce redefinește conceptul de limuzină de lux, este rezultatul fascinant al unui proces de dezvoltare creativ de cinci ani, care a schimbat standardele de inginerie. Noul LS combină generozitatea unui sedan premium cu aluzia irezistibilă a unui coupé, completată de un amestec fără precedent de agilitate, confort și lux, fiind primul model cu motor dublu turbo (twin-turbo) cu transimise automată în 10 trepte.

Lexus NX este proiectat pentru mediul urban, fiind un SUV  îndrăzneț, care alătură aspectul radical designului intuitiv și tehnologiei pentru a oferi o experiență de condus îmbunătățită. El afişează noua linie de design Lexus și dispune de o grilă fusiformă îndrăzneață, cu accente cromatice elegante.

Lexus RX, SUV-ul de succes al mărcii, setează standardul de calitate şi siguranță în segmentul său şi promite, prin experiența de condus oferită, să influențeze într-un mod unic stilul de viață al clienților săi.

Salonul Internațional de Automobile București a început astăzi și se va termina pe 1 aprilie 2018, fiind găzduit de către  Romexpo.

*Toyota Mirai nu este disponibilă pentru comercializare în România din cauza lipsei infrastructurii tipului de combustibil pe care îl folosește.

Pentru mai multe informații despre Toyota în Bistrița – puteți să vizitați Centrul autorizat de vânzări și service TOYOTA – Mondial Motors de pe Strada Libertății 62, Bistrița, 0263.207.400, sau accesați www.toyota.ro.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?