12 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

Traficul infernal din Beclean, pe cale să devină istorie! Se pregătește studiul de fezabilitate pentru centură

Traficul din orașul Beclean este cu siguranță coșmarul oricărui șofer care are de tranzitat acea zonă. Primăria Beclean pregătește o centură ocolitoare, iar la finalul acestei luni, consilierii locali vor alege atât forma de finanțare, cât și varianta cea mai bună.

Primăria Beclean se luptă cu un trafic infernal de ani buni. A încercat să rezolve parte din această problemă cu ajutorul unor polițiști care dirijează traficul, în special la orele de vârf. O centură ocolitoare este însă necesară, iar acest lucru o știe și primarul Nicolae Moldovan.

În ședința din 31 octombrie, consilierii locali vor decide forma de finanțare pentru centură, vor da undă verde studiului de fezabilitate și vor alege varianta cea mai bună.

„Sunt extrem de bucuros să vă anunț oficial că în ședința de Consiliu Local din data de 31 octombrie vom discuta proiectul care vizează construcția unei variante ocolitoare a orașului Belcean, pentru care demarăm un studiu de fezabilitate. Centura Becleanului este în primul rând un proiect curajos, așteptat de mulți ani, care sperăm să rezolve pentru totdeauna problema traficului aglomerat din orașul nostru. Împreună cu toți consilierii locali va trebui să decidem miercuri, în ședință, mai multe detalii, printre care inclusiv forma de finanțare pentru centura orașului Beclean. Chiar și varianta cea mai bună va fi decisă tot miercuri”, a postat pe pagina sa de Facebook, primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan.

Acesta a mai spus că dacă toate lucrurile merg bine, speră ca lucrările la centură să demareze în anul 2019.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...