11.1 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

Tragedie în Telcișor: A murit strivit de un copac, într-o pădure din Austria

Încă un accident mortal, petrecut în pădurile Austriei, îndoliază comunitatea din Telciu. Ionel, cel mai mare fiu al unei familii din Telcișor, a murit ieri strivit de un copac.

Sute de tineri din comuna Telciu se află la muncă în pădurile din Austria și Germania. Viceprimarul comunei susține că de îndată ce fac 18 ani, mulți pleacă pentru un trai mai bun și aleg să lucreze în domeniul forestier.

Acum, comunitatea din Telciu e îndoliată. Cel mai mare fiu al familiei Cosmuța, din Telcișor, a fost strivit de un copac, în pădurea din Austria, unde lucra.

Nu s-a mai putut face nimic pentru el, așa că familia va trebui să facă demersurile de repatriere. Ionel urma să împlinească 23 de ani, fiind fratele mai mare pentru ceilalți 5 copii ai familiei.

Încă nu am reușit să luăm legătura cu familia. Dacă ne cer ajutorul, ajutăm. E cel mai mare copil al familiei. Fiind cel mai mare, când a făcut 18 ani, a plecat ca să facă un ban. Așa fac tinerii de aici de la noi din comună”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, viceprimarul comunei Telciu, Ioan Bumbu.

Acum câțiva ani, un alt bărbat din Telcișor și-a pierdut viața într-o pădure din Austria.

În urmă cu 3 ani, un alt locuitor al satului Telcișor, Grigore Mititel (33 de ani) a decedat tot într-o pădure din Austria, unde se afla la lucru. În perioada 2015 – 2019, potrivit unui raport al Avocatul Poporului din România nu mai puțin de 535 de muncitori români au fost accidentaţi sau au murit în pădurile din Austria!”, scrie Mesager24.ro.

Redacția Bistrițeanul.ro transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate!

 

N.R – Tragedia din Telcișor a fost făcută publică de Mesager24.ro, fiind confirmată, pentru Bistrițeanul.ro, de primarul și viceprimarul comunei Telciu.

FOTO – Mesager 24

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis.