8 C
Bistrița
duminică, martie 26, 2023

Tragedie în Munții Făgăraș. Horia Bîrsan și-a pierdut viața

Doi bărbați, între care și bistrițeanul Horia Bîrsan, s-au aventurat sâmbăta trecută în Munții Făgăraș, aflați la schi. Din nefericire, s-a produs o avalanșă devastatoare, iar cei doi bărbați au fost prinși sub zăpadă.

Potrivit Salvamont Sibiu, cei doi schiori au fost prinși de o avalanșă pe traseul dinspre Cabana Bărcaciu spre Cabana Negoiu.

Prima dată au fost găsiți de colegii lor, care le-au simțit lipsa. Ulterior, Salvamont Sibiu a trimis patru echipe, adică 16 persoane, pentru salvarea celor doi, însă era prea târziu.

Horia Bârsan, bistrițeanul care și-a pierdut tragic viața în avalanșă, era un mare pasionat de schi și sporturi de iarnă. Pe pagina sa de Facebook are adunate fotografii din expediții și excursii montane.

În această perioadă, riscul de avalanșe este unul foarte ridicat datorită temperaturilor instabile, încălzirilor bruște și ploi sporadice și vânt.

Echipa Clubului Montan din care făcea parte, „Echipa de Munte”, a transmis un mesaj de condoleanțe după pierderea lui Horea Bârsan:
„Astăzi ne luam rămas bun de la colegul nostru Horea Bîrsan care a plecat sa schieze printre îngeri. A plecat un om minunat! Dar va rămâne o stea călăuzitoare pentru toți cei care ne amintim de el. Este dificil să ne exprimăm întristarea în cuvinte – este prea mare. Fie ca amintirile cele mai luminoase despre el să devină, cel puțin, o mică consolare! Numai Dumnezeu ne poate ajuta să înţelegem că drumul fiinţei dragi s-a oprit aici. Odihnească-se în pace! Drum lin spre cer Horea!”, a transmis Clubul Montan „Echipa de Munte”.

 

Foto: intervenție Salvamont Sibiu

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...