13.8 C
Bistrița
vineri, mai 27, 2022

Transmixt: Transport GRATUIT pentru elevi, în Bistrița și cartierele aparținătoare. Reduceri, pentru studenți și profesori

Elevii din Bistrița și din împrejurimi vor putea călători gratuit cu autobuzele Transmixt, începând de luni, 14 septembrie, când începe noul an școlar. Nu trebuie decât să-și procure un card galben de pe strada Rodnei, de la dispeceratul Transmixt. Reduceri substanțiale – și pentru profesori și studenți:

În baza noilor reglementări legale, elevii pot beneficia de gratuitatea transportului public iî municipiului Bistrița și cartierele aparținătoare – au anunțat cei de la Transmixt.

Gratuitatea se acordă pe cardul galben de transport care poate fi obținut de la dispeceratul Transmixt de pe str. Rodnei, zona gării.

Pentru obținerea cardului galben de transport, elevii trebuie să prezinte dispecerului de serviciu copia lizibilă a carnetului de elev „vizat prin ștampilă pentru anul în curs”, completat integral cu datele elevului, inclusiv numărul matricol și datele școlii emitente.

Pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani, înscriși într-o formă de învățământ autorizat/acreditat, se va prezenta:

  • adeverința emisă de unitatea de învățământ, în original
  • certificatul de naștere, în copie.

Cardul va fi încărcat cu călătorii gratuite nelimitate, valabile 30 de zile pe orice linie de transport public.

Cardurile sunt nominale, netransmisibile și vor avea asociată în baza de date o imagine digitala a beneficiarului.

Poza se poate prezenta la ghișeu pentru a fi scanată (și restituită) sau vi se va face o poză cu dispozitivele sistemului de emitere carduri de transport.

Elevii care depun cerere scrisă (care poate fi descărcată de AICI), pot să-și încarce cardul cu călătorii gratuite pentru mai multe perioade de 30 zile, până la orice dată anterioară finalului de an școlar, conform solicitării scrise. În acest caz, nu va mai fi nevoie să se prezinte la dispecerat pentru reîncărcarea cardului.

De asemenea, ne puteți oricând solicita în scris anularea abonamentului sau a abonamentelor emise la cerere și neexpirate (aflate în perioada de valabilitate). Cardul (imprimatul) costă 6 lei”, au mai precizat reprezentanții Transmixt.

Cardul se validează la urcarea în mijlocul de transport.

Documentele se depun o singură dată într-un an școlar, în prima lună în care se solicită abonamentul gratuit.

Transport GRATUIT și pentru elevii care fac naveta

Vești bune și pentru elevii care doresc să beneficieze de transport gratuit între localitatea de domiciliu și localitatea unde își desfășoară cursurile!

Ei se vor putea bucura de gratuitate în baza unei legitimații de transport (legitimația galbenă).

Pentru obținerea legitimației de transport gratuit, elevii trebuie să prezinte la dispeceratul Transmixt din Bistrița (str. Rodnei) următoarele documente: 


1) Adeverință (în original) emisă de școală, care să conțină obligatoriu următoarele informații:
– Denumire / adresă școală,
– Nr / data și perioada de valabilitate a adeverinței, respectiv perioada pentru care se eliberează (sem. I / sem. II din an sc. 2020-2021)),
– Nume și prenume elev
– Adresa domiciliu elev (minimum localitate)
– Nr. matricol
– Mențiunea (minimum): pentru transport gratuit la care are dreptul cf. HG 435/2020 pe traseul dintre …(localitatea de domiciliu)  și …  (localitatea unde se află școala)
– Viza / ștampila școală

2) Cerere care poate fi descărcată de AICI) prin care solicitați transport gratuit pe traseul specificat pe adeverință;

3) Poză, format mic, care va fi aplicată pe legitimație (Atenție! Legitimația nu este valabilă fără poză aplicată!)

În baza acestor documente, elevii primesc o legitimație de transport valabilă:
* NUMAI pe traseul dintre localitatea de domiciliu specificată pe adeverință și localitatea unde se află școala;
* NUMAI în perioada de timp pentru care a fost emisă, conform solicitării din cerere, dar nu mai mult de finalul semestrului școlar;
* NUMAI în perioada cursurilor școlare…! În vacanțe și în zilele neșcolare, legitimația nu este valabilă pentru transport gratuit – se mai rpecizează în comunicatul Transmixt.

„Vă așteptăm până miercuri 16 septembrie (inclusiv) pentru obținerea legitimației de transport gratuit. După data de 16 septembrie 2020, elevii fără legitimație de transport vor plăti bilet”, au mai precizat reprezentanții Transmixt.

Abonamente cu reducere 50% emise în baza HCL 178/2009, pentru profesori și studenți

Cadrele didactice care fac naveta în / din localitățile componente ale municipiului Bistrița, dar și studenții cu domiciliul în localitățile componente care fac studiile în Bistrița, pot beneficia de reducerea cu 50% a prețului abonamentului de transport pe rutele din Bistrița și localitățile componente.

În acest sens, cei interesați vor depune la dispeceratul din str. Rodnei (zona gării):

  • copie dupa actul de identitate valabil
  • adeverinta eliberata de institutia de invatamant din care sa reiasa calitatea de student/cadru didactic
  • acordul GDPR – descărcabil AICI.

Abonamentul se emite pe card de călătorie, va costa 40 lei / 30 zile calendaristice și va conține un număr nelimitat de călătorii valabile pe orice linie de transport. 

Cardurile sunt nominale, netransmisibile și vor avea asociată în baza de date o imagine digitală a beneficiarului. Poza poate fi prezentată la ghișeu pentru a fi scanată (și restituită). De asemenea, se poate face o fotografie cu dispozitivele sistemului de emitere carduri de transport.

Cardul (imprimatul) costă 6 lei. Documentele se depun o singură dată într-un an școlar, în prima lună în care se solicită abonamentul cu preț redus 50%.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...