8.9 C
Bistrița
vineri, mai 7, 2021

Bistrița-Năsăud: 9 cazuri pozitive, 22 persoane externate și un deces

Avem 1.296 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 9 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. 22 persoane au fost externate din spital. De asemenea, s-a înregistrat decesul cu numărul 92. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.311 cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 9 cazuri noi de infecție cu coronavirus. Astfel, de la începutul pandemiei până în acest moment 1.296 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 3 bistrițeni au fost reconfirmați pozitiv.

Față de ultima raportare, în județul nostru în ultimele 24 de ore 22 persoane au fost externate din spital. Totodată, s-a înregistrat încă un deces.

Decesul cu numărul 92 în județul Bistrița-Năsăud

Femeie, 79 ani, internată în data de 5 septembrie în Secția Boli Infecțioase (infecție confirmată cu Covid-19), unde a decedat ieri, 11 septembrie. Comorbidități: boală Parkinson, hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică cronică, insuficiență cardiacă, sechele accident vascular cerebral.

În acest moment, în județul Bistrița-Năsăud sunt 105 cazuri active.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 12.09.2020, este următoarea:

 • 1.296 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 92 decese;
 • 1.099 persoane externate (994 externate vindecate și 105 externate la cerere);
 • 53 persoane izolate;
 • 432 persoane în carantină;
 • 458 teste (241 efectuate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, restul la Cluj-Napoca și laboratoare private).

Precizări din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 64 cadre medicale (18 medici, 46 asistenți) și 30 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 87 au fost externate.
 • 93 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 49 au fost externate.
 • Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Șase persoane au fost externate.
 • Zece persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. O persoană este externată la cerere, nouă au fost declarate vindecate.
 • 5 persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Toate persoanele au fost externate.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Toate persoanele au fost externate.
 • Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Toate sunt declarate vindecate.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 este angajat al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud. Aceasta a fost declarată vindecată.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și o persoană angajată a Serviciului de Ambulanță Județean. Aceasta a fost vindecată.
 • 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari, asistenta socială a centrului și doi angajați parte din personalul auxiliar).  Toți angajații centrului au fost vindecați. Din păcate, cinci beneficiari ai centrului au decedat, însă ceilalți au fost declarați vindecați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui alt centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află șapte beneficiari și o infirmieră de la un alt centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 beneficiari și 5 infirmiere de la un centru de recuperare din județul Bistrița-Năsăud. Cele 5 infirmiere au fost externate la cerere. Au fost externați și trei beneficiari.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un beneficiar minor din cadrul Serviciului Social al DGASPC Bistrița-Năsăud.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află o asistentă de la un centru medico-social din județul Bistrița-Năsăud.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și patru cadre didactice. O persoană a fost externată la cerere.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și doi fotbaliști.

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.311 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 102.386. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 42.811 au fost declarate vindecate și externate, iar 11.052 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare (*cifrele privind pacienții asimptomatici externați sunt în curs de actualizare, ca urmare a unor modificări tehnice survenite la aplicația de centralizare a datelor). De asemenea, 4.127 de persoane au decedat. În spitale se află internate 7.027 persoane infectate cu COVID-19, dintre care 467 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 507 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 10.836 de  persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.733 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 36.970 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 12 persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 6.599 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 126 au decedat, iar 338 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...

Grupul TeraPlast aderă la cea mai mare inițiativă globală de sustenabilitate

Grupul TeraPlast devine parte a UN Global Compact, cea mai importantă inițiativă în domeniul guvernanței corporative...

GRĂBEȘTE-TE! La MAC GSM ai SUPER reduceri, PLUS ocazia de a câștiga un voucher de 500 de lei!

Mai sunt doar TREI zile de mega oferte la MAC GSM. Acum găsești sute de produse...