14.6 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Transportau radiatoare de oțel cu aviz de însoțire a lemnului! Doi bărbați reținuți de polițiști!

Polițiștii au reținut doi bărbați, după ce i-au găsit cu nereguli, în trafic. Mai exact, aceștia transportau radiatoare de oțel, având falsificate avize de însoțire a lemnului.

Judecătorii au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, pentru doi bărbați. Aceștia fuseseră reținuți de polițiști, pentru 24 de ore, pentru mai multe infracțiuni comise.

Bărbații, de loc din Șanț, au fost opriți în Livezile, în trafic. Aceștia aveau un aviz de însoțire a lemnului. Însă în semiremorcă, surpriză, erau radiatoare de oțel.

La data de 23 mai a.c., ca urmare a probatoriului administrat într-un dosar penal, aflat în instrumentarea polițiștilor Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, s-a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a doi bărbați, de 44, respectiv 26 de ani, ambii din comuna Șanț, cercetați pentru fals informatic.

În fapt, la data de 4 mai a.c., polițiștii specializați în investigarea delictelor silvice au oprit pentru control, în localitatea Livezile, un ansamblu auto, condus de bărbatul de 44 ani. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că societatea comercială administrată de tânărul de 26 de ani ar fi emis, în fals, un aviz de însoțire a materialului lemnos pentru cantitatea de 4,50 metri cubi de cherestea. Însă, în interiorul semiremorcii, polițiștii au descoperit 10 radiatoare din oțel, fără a mai fi identificată altă marfă sau materialul lemnos.

Avizul ar fi fost emis cu scopul de a regla diferențele stocurilor scriptice și faptice între cele două puncte de lucru ale societății comerciale în cauză. La aceeași dată, în urma celor constatate, polițiștii au dispus indisponibilizarea ansamblului auto, precum și a telefoanelor mobile folosite, în vederea instituirii sechestrului asigurător.

Astăzi, 24 mai, cei doi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița. Aceasta a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Printre măsurile dispuse, cei doi au primit și interdicția folosirii aplicației SUMAL 2.0. Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit” au transmis reprezentanții IPJ BN.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...