3.7 C
Bistrița
luni, decembrie 5, 2022

Trei case de tip familial, pentru copiii din Centrul de Plasament Năsăud

Copiii din Centrul de Plasament Năsăud vor fi distribuiți în trei case de tip familial. Două dintre acestea vor fi în Năsăud și una în Bistrița.  În ele vor locui 42 de copii. Acest pas face parte din procesul de închidere a Centrului de la Năsăud.

42 de copii, cu vârste între 3 și 18 ani, vor locui, de săptămâna viitoare, în Case de Tip Familial. Aceștia provin din Centrul de Plasament Năsăud, care este în proces de închidere.

Copiii vor fi împărțiți în trei astfel de case. Acestea au fost construite de Fundația Hope and Homes for Children. Două se află în Năsăud, iar una în Bistrița.

Căsuțele vor fi inaugurate în 3, respectiv 4 iulie, în prezența reprezentanților Fundației, DGASCP-ului și a autorităților locale și județene.

„Procesul de închidere a Centrului de Plasament Năsăud a început în septembrie 2014. Atunci în instituție se aflau 70 de copii și tineri. Hope and Homes for Children, în colaborare cu DGASPC Bistrița-Năsăud și Consiliul Județean, au dezvoltat trei case de tip familial în localitățile Năsăud și Bistrița, în care vor locui 42 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani. Pe parcursul procesului de închidere, 40 de copii au părăsit centrul de plasament, fie prin integrarea lor în familiile naturale, sprijinirea pentru inserția socio-profesională, integrarea în familii de plasament sau transferul în alte servicii de protecție ale DGASPC Bistrița-Năsăud. Pe parcursul proiectului, numărul total de beneficiari a ajuns la 82 de copii și tineri”, anunță reprezentanții Centrului.

Centrul de Plasament de tip Familial (CPF) are drept misiune generală asigurarea accesului copiilor, pe o perioadă determinată, la găzduire, îngrijire, educație și pregătire în vederea reintegrării sau integrării familiale și socio-profesionale.

HHC activează în România din 1998 și a contribuit la închiderea a peste 50 de centre de plasament de tip vechi. Prin serviciile HHC România, copiii trec din instituții, în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial. Astfel, aceștia au o viaţă apropiată de normalitate. Obiectivul HHC România este ca până în 2020 toate centrele de plasament de tip vechi să fie închise.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...