Traseul Cluj-Bistrița, parcurs de trenuri electrice de ultimă generație

3
16528

În curând, traseul Cluj-Bistrița va fi parcurs de trenuri electrice de ultimă generație. Autoritatea pentru Reformă Feroviară cumpără 62 de trenuri electrice noi, cu peste 3 miliarde de lei.

Potrivit economedia.ro, Autoritatea pentru Reformă Feroviară cumpără 62 de trenuri electrice noi, pentru care va plăti între 3,2 și 4,1 miliarde de lei. Licitația a fost deja organizată, iar ARF a primit oferte perntru toate cele trei loturi. Investiția este finanțată din fonduri europene.

Unul dintre loturi vizează și ruta Cluj-Napoca-Bistrița, unde vor rula în viitorul foarte apropiat trenuri electrice de ultimă generație.

Lotul 2 din care face parte și ruta Cluj-Bistrița include 23 de trenuri, pentru care s-a alocat peste un miliard de lei. Acesta mai include și rutele Brașov – Gheorgheni și Arad – Timișoara – Caransebeș. Una dintre condițiile licitației este mentenanța timp de 15 ani a acestor trenuri.

Foto: bahnblogstelle.net

 

 

3 COMENTARII

  1. Trenuri electrice de ultima generatie, pe cale ferata mai rea decat prima generație.
    Cum e posibil, indiferent de tren, sa faci 103 km pe calea ferata in 3 ore 3 ore+? Cfr trebuia sa se ocupe mai intai de infrastructura si apoi de trenuri…. Dar cred ca ,,trebuia” semnat neaparat contractul ca se pierdea probabil spaga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.