10.1 C
Bistrița
duminică, februarie 25, 2024

Traseul Cluj-Bistrița, parcurs de trenuri electrice de ultimă generație

În curând, traseul Cluj-Bistrița va fi parcurs de trenuri electrice de ultimă generație. Autoritatea pentru Reformă Feroviară cumpără 62 de trenuri electrice noi, cu peste 3 miliarde de lei.

Potrivit economedia.ro, Autoritatea pentru Reformă Feroviară cumpără 62 de trenuri electrice noi, pentru care va plăti între 3,2 și 4,1 miliarde de lei. Licitația a fost deja organizată, iar ARF a primit oferte perntru toate cele trei loturi. Investiția este finanțată din fonduri europene.

Unul dintre loturi vizează și ruta Cluj-Napoca-Bistrița, unde vor rula în viitorul foarte apropiat trenuri electrice de ultimă generație.

Lotul 2 din care face parte și ruta Cluj-Bistrița include 23 de trenuri, pentru care s-a alocat peste un miliard de lei. Acesta mai include și rutele Brașov – Gheorgheni și Arad – Timișoara – Caransebeș. Una dintre condițiile licitației este mentenanța timp de 15 ani a acestor trenuri.

Foto: bahnblogstelle.net

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Trenuri electrice de ultima generatie, pe cale ferata mai rea decat prima generație.
    Cum e posibil, indiferent de tren, sa faci 103 km pe calea ferata in 3 ore 3 ore+? Cfr trebuia sa se ocupe mai intai de infrastructura si apoi de trenuri…. Dar cred ca ,,trebuia” semnat neaparat contractul ca se pierdea probabil spaga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.