16.6 C
Bistrița
joi, august 18, 2022

Tura Extremă: Un bistrițean face ocolul țării în șapte zile!

Nu este un titlu de carte, este chiar proiectul unui sportiv îndrăzneț, intitulat Tura Extremă. Adică un traseu dificil de aproape 3000 de kilometri, parcurs pe bicicletă, pe granița României care reprezintă o provocare chiar și pentru sportivii de elită.

Florin Mureșan are undeva la 30 de ani și este biciclist profesionist. Asta o demonstrează cel puțin sumedenia de diplome, trofee și medalii. După antrenamente grele și multiple concursuri, bistrițeanul s-a hotărât să se întreacă pe el însuși! A lansat proiectul #turaextremă în cadrul căruia parcurge aproximativ 2900 kilometri pe bicicletă, de-a lungul graniței României.

#turaextremă este, de departe, cel mai îndrăzneț proiect născocit până acum de mine. Când aproape toată lumea îți spune că nu poți să-l faci, e momentul să numești acel lucru ceva «extrem», iar apoi să-l faci.”, scrie Florin pe Facebook.

A pornit încrezător luni dimineață, a ajuns și pe la mare între timp, iar ultimul update spune că se îndreaptă spre Călărași. Haiducul sportiv nu se abate de la drum, chiar dacă durerile și înțepăturile de genunchi îl supără.

Florin este ghidat de ambiție, dar și de simțul umorului: „#turaextremă este o călătorie pe bicicletă, pe drumul cel mai apropiat de granițele României. Pedalez aproximativ 2900 de kilometri, totul trebuie să se întâmple într-o săptămână. Plecarea este de la Bistrița, mâine dimineață, urmând să ajung în Bucovina în prima zi, apoi merg spre mare, să fac o baie. Zilele 3-4 sunt pe cursul Dunării (trec și pe la Dăbuleni și vă anunț dacă mai sunt pepeni) :). Apoi, pe finalul călătoriei, revin în nordul țării prin Maramu’, încheind tura duminică, 12 august.

Încă nu am aflat situația pepenilor, dar știm că Florin este pe drumul cel bun. Tot el scrie pe Facebook despre motivele pentru care se realizează această „plimbare”. Tura extremă este un vis vechi de-al sportivului care prinde contur, la propriu. Tot el susține că abia acum se simte pregătit psihic și fizic pentru o asemenea provocare.

Apoi, dorește să tragă un semnal de alarmă cu privire la respectul neacordat bicicliștilor din trafic: „Bicicleta trebuie să apară pe drumurile din România mai des, este un bine pentru toată lumea, însă trebuie să ne schimbăm mentalitatea și să arătăm respect față de viața celorlalți pentru a crea un mediu sigur.”, mai scrie Florin.

Problema obezității este și ea în prim-plan. Bărbatul afirmă că aceasta este deja una serioasă, iar copiilor le-ar prinde bine „mai multă mișcare și mai puțin ecrănel!

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...