8.1 C
Bistrița
marți, februarie 27, 2024

Turc vrea să dea afară „șefii” din Primărie, ca să facă economii la buget

Supărat pe modul de gestionare a banului public, Turc vrea să revoluționeze lucrurile în administrația locală. Una dintre propuneri este reducerea aparatului primăriei. Mai exact, să dea afară „șefii”, care-s prea mulți. Cheltuielile, numai din această măsură, s-ar reduce cu 8 la sută.

Ioan Turc a criticat dur, în ultima perioadă, modul în care PSD gestionează banul public.

Acesta l-a acuzat pe Radu Moldovan, președintele CJ BN, că se plimbă prin țări străine mai mult decât un ministru de afaceri externe.

Merge însoțit de apropiați sau de ansambluri folclorice. În anul Centenarului a alocat o grămadă de bani pe activități culturale. Consiliul Județean al Clujului a alocat 30.000 de lei pentru astfel de activități. La Bistrița, s-au alocat 1,6 milioane de lei. Pe principiul -cu cât e țara mai amărâtă, cu atât e imnul mai lung. Îi recomand președintelui Radu Moldovan să respecte contribuabilii din județul Bistrița – Năsăud”, a transmis Ioan Turc, președintele PNL BN, în cadrul unei conferințe de presă.

Apoi a trecut la criticarea modului de gestionare a bugetului municipiului. PNL-istul a acuzat „proastele investiții, ideile ciudate- gen amenajarea unui parc în zona blocurilor Viișoara, zonă ce arată ca o insulă de noroi unde există un focar de infecție”.

Acesta a subliniat apoi că o măsură de reducere a cheltuielilor ar fi „reducerea plafonului de salarizări” din Primărie.

„Am avea mai mulți bani pentru investiții dacă am reduce plafonul de salarizări în Primărie. În momentul de față, plafonul cu salariile în Primărie este de 34 la sută. Am putea ajunge undeva la 25 – 26 la sută. Poate vi se pare mult. Mie nu mi se pare. Se poate face prin câteva măsuri: comasarea direcțiilor și serviciilor. Au fost înființate o mulțime de direcții și servicii pentru a-i mulțumi pe apropiații din PSD. Sigur că e prea multă șefime pentru un oraș atât de mic și atât de prost administrat. La nivelul I, bineînțeles că vor fi oameni dați afară. Cum să ai atâția șefi? Foarte multe suprapuneri de atribuții pe direcții și servicii”, a explicat Turc.

Acesta a subliniat însă că muncitorii și cei ce lucrează în execuție ar trebui să aibă salarii mărite. Acesta spune că discrepanța dintre salarii este foarte mare, astfel încât dacă s-ar da afară unii șefi și s-ar mări salariile la muncitori și cei din execuție, tot s-ar ajunge la o reducere de 8 la sută a plafonului de salarizare.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

ItalTextil Sărata angajează electrician și mecanic întreținere, Aquabis caută consilier juridic

Se fac angajări la ItalTextil Sărata! Aquabis are nevoie de un consilier juridic, iar Eurocompozite SRL caută lăcătuș mecanic și operatori. Locuri de muncă sunt disponibile și la RCB Electro, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos: