15.1 C
Bistrița
marți, mai 17, 2022

Ultimul răcnet, la Liceul de arte „Corneliu Baba” din Bistrița!

Elevii Liceului de arte „Corneliu Baba” au toate motivele să fie încântați. Au primit, zilele trecute, câteva intrumente de ultimă generație, dotate cu programe de utilizare a tehnologiei în creație. Liceul de Arte Corneliu Baba devine astfel singurul din județ care poate să furnizeze servicii specializate pe acest segment de piață.

Liceul a reușit în acest an să-și completeze dotarea laboratorului de informatică. Printr-un proiect derulat de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, elevii și profesorii Liceului de Arte „Corneliu Baba” se pot bucura de câteva tablete grafice de ultimă generație.

La începutul anului școlar s-a implementat pachetul de licențe Creative Cloud, cu cele mai recente aplicații și servicii de creație seria Adobe. Acestea au fost instalate pe 25 de calculatoare, în cabinetul de informatică al liceului. O echipă de traineri s-a ocupat de inițierea în utilizarea programelor Photoshop, Adobe Ilustrator și Adobe Indesign.

Elevii, inventivi la strângeri de fonduri, pentru dotarea liceului…

Impulsionați de aceste oportunități, elevii au inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru achiziționarea unor tablete grafice.

Tot ei au fost cei care s-au implicat în proiecte extrașcolare, prin care au obținut banii necesari pentru aceste dotări. Au participat la concursul de afișe „Pactul ecologic european în viziunea mea”, organizat de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud. Au impresionat și au câștigat concursul, primind drept premiu 5 tablete grafice Wacom, pentru laboratorul liceului. 

Tabletele grafice oferite în campania de promovare a noilor tehnologii s-au dovedit foarte motivante pentru elevi, a recunoscut Vasile Duda, directorul Liceului „Corneliu Baba”.

Încă 7 tablete au fost achiziționate în urma altei colaborări cu Camera de Comerț. Elevii Liceului de arte au realizat o animație de prezentare a orașului Bistrița și a Târgului de Artă.

Singurul liceu din județ dotat cu tablete grafice capabile de o prelucrare profesionistă a imaginii

„Prin implicarea elevilor și sub coordonarea doamnei profesor Iulia Burlac, specialist în prelucrarea computerizată a imaginii, s-a reușit dotarea integrală a unei grupe de lucru. La diciplinele de arte vizuale, activitatea de creație se desfășoară pe grupe de circa 8-12 elevi. Ei sunt coordonați de un cadru didactic de specialitate”, a explicat profesorul Vasile Duda.

Cu programul de licențe instalat pe calculatoarele din laborator, Liceul de Arte Corneliu Baba se poate mândri cu faptul că este printre singurele din județ care poate să furnizeze servicii specializate pe acest segment de piață. „Creație înseamnă și concepție, proiectare și inovare prin intermediul tehnologiei… Iar prin aceste dotări de ultimă oră, suntem conectați la realitățile lumii contemporane”, a punctat directorul liceului. 

Pentru elevii care urmează specializarea arhitectură și design se utilizează programul SketchUp. Iar pentru activitatea din cadrul atelierului de specialitate, s-a instalat programul ArchiCAD, în varianta pentru elevi și studenți. Ceea ce va permite inițiarea tinerilor în proiectarea BIM (Building Information Modelling).

În această vară, Liceul de Arte „Corneliu Baba” va folosi din plin toate aceste dotări. Va continua proiectul Sub semnul culorilor primare, prin care tinerii din Bistrița colaborează cu tineri din Chișinău. De această dată, însă, din cauza pandemiei noului coronavirus, elevii vor fi nevoiți să apeleze la varianta online a proiectului…

În aceste zile, până vineri, 5 iunie 2020, la Liceul de arte „Corneliu Baba” se pot depune dosarele pentru înscrierea la probele de aptitudini, în vederea admiterii în clasa a IX-a. Mai multe detalii – AICI

OCAZIE pentru elevii din Bistrița: O lume întreagă de imagini, forme, simboluri, nuanţe, lumini şi umbre – la picioarele lor

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: