8.8 C
Bistrița
vineri, martie 1, 2024

Șase luni – Atât va ”suporta” pământul mașinile abandonate! Iar autoritățile pot chiar să le vândă

Un proiect de lege reglementează problema mașinilor abandonate. Astfel, după șase luni de zile, dacă nu e mutată sau revendicată, va fi luată de pe domeniul public. AFLĂ detalii și cine mai trebuie să-și dea acordul:

Bistrițenii s-au plâns, în nenumărate rânduri, de mașinile abandonate care ocupă spații pe domeniul public, sau parcări, chiar și de ani de zile.

În decembrie 2018, când o mașină era ridicată de pe domeniul public, reprezentanții municipalității au dat anumite lămuriri. Mașina abandonată trebuie să stea într-un loc de mai bine de un an de zile. Și și așa, există șanse să nu fie mutată.

Primăria ridică mașini! Dacă îndeplinesc una din cele două condiții „impuse”

Totodată, s-a explicat că importantă e educarea șoferilor, nu ridicarea mașinilor. Nici a celor parcate aiurea, nici a celor uitate de vreme.

Mașini parcate aiurea?!? Utilajul Primăriei ridică orice altceva…

Mai mult, legislația actuală privind mașinile abandonate mai mut încurcă decât ajută. Prezent într-o emisiune LIVE Bistrițeanul.ro a prezentat un motiv de-a dreptul aberant legat de ridicarea mașinilor.

Mai exact, dacă proprietarul e „inspirat” și mută mașina chiar și un metru mai în față, în alt loc, procedura se reia de la capăt. Iar Poliția Locală trebuie să aștepte încă un an pentru a putea ridica autoturismul.

Motivul aberant pentru care nu putem scăpa de mașinile abandonate pe domeniul public

Dar lucrurile par să se schimbe. S-a făcut un proiect de lege care reglementează acest aspect.

Senatul a votat, iar for decisiv e Camera Deputaților. Dacă va primi aviz favorabil, legea va fi promulgată și publicată în Monitorul Oficial.

Legea prevede că va fi ridicat orice tip de vehicul abandonat pe domeniul public sau privat al statului cel puțin șase luni, în cazul căruia autoritățile au motive justificate să creadă că este necorespunzător circulației rutiere.

Aceeași regulă se va aplica și mașinilor care n-au plăcuțe cu numere de înmatriculare sau care sunt înmatriculate în străinătate.

Așadar, aceste vehicule abandonate timp de cel puțin jumătate de an vor fi inventariate de autorități. Concret, se vor încheia procese-verbale de constatare și pe mașini se vor afișa somații pentru ridicarea lor în maximum zece zile. În caz contrar, vehiculele vor fi ridicate și depozitate de autorități în locuri special amenajate. Ulterior, dacă proprietarii nu-și vor revendica mașinile, acestea vor fi vândute sau scoase din circulație și casate scrie avocatnet.ro

Întregul proiect de lege poate fi citit AICI.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....

Automobilul tău Mercedes-Benz sau Škoda are nevoie de o reparație? Profită de oferta Materom Automotive

Materom Automotive Bistrița îți oferă Vouchere cu reducere la Lucrări în Service*, pentru autoturisme Mercedes-Benz și Škoda cu vârsta de peste 5 ani.