18.5 C
Bistrița
joi, mai 26, 2022

OCAZIE pentru elevii din Bistrița: O lume întreagă de imagini, forme, simboluri, nuanţe, lumini şi umbre – la picioarele lor

O lume întreagă de imagini, forme, simboluri, nuanţe, lumini şi umbre – la picioarele tinerilor din Bistrița și împrejurimi! O lume filtrată de fantezia proprie vârstei… Cu alte cuvinte, 28 de locuri la Arhitectură și alte 28 la Arte plastice și decorative îi așteaptă, în aceste zile, pe tinerii pasionați de frumos.  

Am vrut să le oferim copiilor și părinților un răspuns, un plus de siguranță. Ne-au tot întrebat ce se întâmplă cu înscrierile la Liceul de arte „Corneliu Baba”. Așa că în aceste zile se fac preînscrieri.Vrem astfel să-i luăm în evidență pe cei care vor să învețe aici. Li se vor trimite și diverse materiale pe mail, iar în felul acesta, fiind în contact cu noi, vor fi informați în legătură tot ceea ce este necesar”, a precizat Vasile Duda, directorul liceului.

Fiind liceu vocațional, este nevoie de probe practice înaintea examenelor scrise. Până acum la Liceul „Corneliu Baba” se organizau întâlniri de pregătire a elevilor de clasa a VIII-a. În fiecare vineri, timp de câteva ore, elevii puteau să aprofundeze diverse noțiuni de desen și să ia contact cu profesorii de acolo.

În acest an, pregătirea ar fi trebuit să înceapă la jumătatea lunii martie. Adică exact în momentul în care școlile s-au închis. Nu sunt motive de îngrijorare, însă. Pe site-ul Liceului de Arte „Corneliu Baba” au fost încărcate o serie de materiale care vin în sprijinul micilor viitori artiști.

Vasile Duda a mai precizat că pre-înscrierile pot continua și în perioada următoare, până când Ministerul Educației va definitiva calendarul examenelor. „Este o formă de a veni în ajutorul elevilor talentați care își doresc să urmeze o carieră în arte plastice”.

Fișa de preînscriere la liceu se poate completa online AICI.

Alte detalii sau răspunsuri la întrebări puteți primi sunând la secretariatul Liceului de Arte Corneliu Baba” – 0263.23.49.10 sau 0263.23.64.92. Program – de luni până vineri, între orele 8 – 18:00, iar vineri între orele 8 – 17:00.

Informații se pot obține și la adresa de e-mail [email protected] sau accesând pagina Liceul de Arte Corneliu Baba

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...