20.2 C
Bistrița
luni, iulie 22, 2024

Un copil cu handicap, printre victimele ”focarului” de COVID 19 de la Leoni. Nouă cazuri noi în ultimele 24 de ore

DSP BN a anunțat că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat NOUĂ cazuri pozitive de COVID 19. Printre aceștia, și un copil cu handicap. Fetița e victimă a ”focarului” de la Leoni. AFLĂ cum e posibil:

O nouă raportare a Direcției de Sănătate Publică Bistrița Năsăud arată că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat NOUĂ noi cazuri de COVID 19. Astfel, numărul cazurilor pozitive ajunge, în județul nostru, la 385. Dintre cei infectați, 33 de bistrițeni au decedat și 279 s-au vindecat.

Între ultimele 9 cazuri raportate se află și o fetiță cu handicap. Aceasta e victima ”focarului” de la Leoni.

”Tatăl fetei lucreză la Leoni. Duminică dimineața i-a spus soției lui că nu are aer. Au chemat salvarea, l-au dus la spital și a ieșit pozitiv de COVID 19. În spital era soacra lui, care are 74 de ani. Are alte afecțiuni și pentru alea era în spital. Dar când a ieșit testul pozitiv la bărbat, au testat-o și pe ea. Și i-a ieșit și la soacra-sa pozitiv. I-au testat și familia rămasă acasă: soția și cei patru copii, din care o fetiță cu handicap. Au ieșit testele pozitive pentru doi din copii: unul de 8 ani și fetița cu handicap. Azi noapte i-au dus la spital, dar a mers și mama lor cu ei, ca să stea cu fetița” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Galații Bistriței.

Pe lângă cei patru membrii ai familiei, din aceeași localitate mai e o femeie, în vârstă și paralizată, internată la spital, cu test pozitiv de COVID 19.

”Nu înțeleg de ce nu i-au testat pe toți cei de la Leoni, așa cum au vrut. Vă dați seama că și bărbatul ăsta a făcut naveta. Adică, cine știe câți mai sunt infectați” a spus, oarecum revoltat, primarul comunei.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 12.06.2020, este următoarea:

• 21 persoane în carantină instituționalizată;
• 2744 persoane în izolare la domiciliu;
• 394 cazuri confirmate de CoVid-19;
• 33 decese,
• 279 persoane vindecate.
Precizări:
• Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.
• Patru persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Toate au fost declarate vindecate.
• Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Secției de Pompieri Năsăud. Ambele sunt declarate vindecate.
• O persoană dintre cele confirmate cu Coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Aceasta a fost declarată vindecată.
• 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toți cei 10 au fost declarați vindecați.
• Până în prezent, 24 cadre medicale (opt medici, 16 asistenți) și zece persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardier) au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 26 au fost declarate vindecate.
• Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai Centrului de dializă Diaverum.
• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui Centru de asistență pentru vârstinici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate.În urma anchetei epidemiologice, a fost dispusă testarea a 6 cadre medicale, contacți direcți, și toți beneficiarii centrului. Cele șase cadre medicale au avut rezultate negative, precum și toți beneficiarii centrului.
• Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și patru persoane din cadrul unui alt Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (o infirmieră și trei beneficiari).
• Cinci persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Dintre acestea, două au fost vindecate.
• O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.
• Nouă persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unui agent economic din județ. Dintre acestea, cinci au fost declarate vindecate.


Situația epidemiologică la nivel național este conform imaginii:

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: