12.7 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

Un PONT: Câte nu s-ar putea construi în atâtea clădiri nefolosite din Bistrița…?!

Avem nenumărate clădiri în Bistrița lăsate în paragină, clădiri în care nu se întâmplă nimic: „Aceste clădiri pot fi valorizate, multe dintre ele sunt într-o stare bună, de ce nu ar fi transformate în adăpost pentru femeile care au nevoie de consiliere și sprijin…?”

„Anul trecut au fost 87 de victime ale violenței domestice, dintre care 12 copii și peste 200.000 de plângeri adresate, ca să nu mai vorbim de cele care nu îndrăznesc să meargă la poliție ca să anunțe lucrurile abominabile care se întâmplă… Mi se pare o lipsă totală de interes a autorităților locale în acest sens și le reamintesc că suntem județul care nu are un centru de primire a victimelor violenței…!”, a avertizat recent deputatul Cristina Iurișniți.

Profesoara atrage atenția că este foarte important ca autoritățile municipale și județene să se așeze odată la aceeași masă și să nu-și mai paseze unul altuia responsabilitățile: „Primăria susține că se ocupă Consiliul Județean, Consiliul Județean spune că e responsabilitatea celor de la Direcția copilului… Nu! Toate autoritățile trebuie să lucreze pentru înființarea acestui centru. Au termen doi ani de zile! Dacă până în 2020 nu avem acest centru de primire a victimelor violenței, înseamnă că nu vor respecta legea…

Cristina Iurișniți s-a arătat revoltată de faptul că, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, nu există niciun centru pentru victimele violenței domestice. DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud) poate oferi protecție doar cuplurilor mamă-copil, în cazuri extreme sau în cazuri de urgență…

Soluția…? Avem nenumărate clădiri în Bistrița lăsate în paragină, fără activitate, fără un „obiect al muncii”.

Aceste clădiri pot fi valorizate, sunt multe într-o stare bună, de ce nu ar fi transformate în centre de primire a victimelor violenței, în centre de adăpost pentru femeile care au nevoie de consiliere și sprijin…? Până la urmă ne dorim o societate cu oameni sănătoși, vrem să sprijinim copiii și în niciun caz să-i alungăm din țară sau să constatăm că la fiecare 5 zile o femeie este ucisă în România…”, a mai punctat Cristina Iurișniți.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: