12.8 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

Un subprefect în plus! USR și UDMR vor avea câte un scaun în Prefectură, lângă Dolha

După îndelungi negocieri, PNL, USR-Plus și UDMR au reușit să-și împartă fotoliile de prefecți și subprefecți din țară. Pentru a se împăca și capra și varza, s-a mai făcut un fotoliu de subprefect… din pix. Astfel, în Bistrița-Năsăud PNL rămâne cu funcția de prefect: USR-Plus primește un fotoliu de subprefect, iar celălalt merge la UDMR.

În urma negocierilor, PNL a rămas cu fotoliul de prefect în 23 de județe din țară, în timp ce USR-Plus va avea 14 prefecți, iar UDMR 5. Dacă până acum județul avea un singur subprefect, peste noapte a mai apărut un fotoliu disponibil…

Astfel, în Bistrița-Năsăud, PNL a rămas cu fotoliul de prefect, care, se pare, va fi ocupat în continuare de Stelian Dolha. UDMR a prins un fotoliu de subprefect, iar USR-Plus un altul.

Niciuna din cele două formațiuni politice nu au vehiculat nume pentru acest fotoliu. UDMR, potrivit președintelui formațiunii politice – Decsei Attila, își va alege omul săptămâna aceasta, după o întâlnire a Biroului Politic Județean. În cadrul întâlnirii, propunerile vor fi votate, votul fiind secret.

USR va avea o altă abordare, potrivit președintelui Lorand Toth. Acesta a precizat pentru Bistrițeanul.ro că se va face un concurs de dosare, iar persoana potrivită va fi aleasă și anunțată abia la mijlocul lunii februarie.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...