32.4 C
Bistrița
joi, iulie 29, 2021

Unitate de Primiri Urgențe pentru copii nou-nouță! Cum arată noua secție:

Începând de luni, Unitatea de Primiri Urgențe și SMURD pediatrie se mută în casă nouă, tot în incinta Spitalului Județean de Urgență Bistrița, însă într-un spațiu proaspăt renovat.

Copilașii care ajung începând de luni la Unitatea de Primiri Urgențe SMURD vor avea parte de un spațiu modern, proaspăt amenajat. UPU Pediatrie s-a mutat într-o altă parte a clădirii, în vechea locație urmând să se amenajeze recepția și serviciul centralizat de internări.

Proiectul a fost conceput astfel încât pediatria să fie integrată și în legătură directă cu UPU-SMURD adulți.

„Valoarea integrală a investiției este de 3,2 milioane de lei și presupune introducerea unui nou sistem de distribuție a fluidelor medicale, placarea integrală a pereților, ușilor și a mâinii curente cu material cu efect permanent bactericid, realizarea sistemului de alarmare la incendiu, sistem de ventilație, sistem de supraveghere video”, a precizat, într-o postare pe Facebook, președintele de Consiliu Județean, Radu Moldovan.

Acesta a mai anunțat și că aparatul CT și RMN vor fi operaționale până la începutul lunii viitoare.

Foto: Radu Moldovan Facebook.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Filexpo – Noul Centru comercial cu capital 100% Bistrițean. Va face diferența!

Deschidere va avea loc joi,  29 iulie h 11. Managerul  de comunicare al Filexpo, declară : “Inițial...

FOTO/VIDEO: ”Arome din Călimani” vinde, usucă și congelează afine de pădure pentru cofetării și restaurante! Povestea unei afaceri de familie

Gustul pădurii -  fresh, congelat sau uscat - ajunge acum în cofetării, restaurante sau pe mesele...