Săptămâna trecută, locuitorii comunei Lechința au primit un mesaj RO Alert, prin care erau avertizați că criminalul fugar Gânj s-ar afla în zonă. Odată cu acest mesaj, sute de polițiști au împânzit zona, în căutarea lui Gânj. Totul a pornit de la apelul unui văcar din Lechința, care a mințit, în speranța că va primi recompensa de 5.000 de euro pusă în joc pentru prinderea criminalului.
Liniște totală în ultimele zile în ceea ce privește căutările criminalului fugar, Emil Gânj. Ultima mobilizare importantă de forțe a avut loc săptămâna trecută, când locuitorii comunei Lechința au primit chiar un mesaj RO Alert pe telefon, prin care erau avertizați că Gânj s-ar afla în zonă.
Sute de polițiști, jandarmi și chiar pădurari au luat la pas pădurile din zonă și au făcut mii de filtre pe drumurile care traversau zona. A fost luată la puricat o pădure de aproape 100 de hectare în căutarea fugarului.
Totul a pornit de la un apel făcut de un îngrijitor de animale din Lechința, care l-a alertat pe șeful de post din Lechința, susținând că s-ar fi întâlnit cu Emil Gânj în timp ce era cu vitele pe dealurile din Lechința. Bărbatul a spus că Gânj i-a luat mâncarea și l-a amenințat cu moartea
Mai multe despre acest subiect puteți citi mai jos:
VIDEO – Populația din zona Lechinței, avertizată prin RO- Alert de prezența lui Gânj
Potrivit ȘtirileProTV, văcarul a mințit, în speranța că va pune mâna pe recompensa de 5.000 de euro pusă pe capul fugarului.
„Nu m-am întâlnit cu el, nu am dat față în față cu el, eu mă tem deja. A fost poliția la mine. Mi s-a părut și de atunci nu am mai văzut nimic în fața ochilor. Ar putea să mă bage în pușcărie”, spune bărbatul, citat de ȘtirileProTV.
Sindicatul Europol critică modul în care se desfășoară căutarile
Între timp, Sindicatul Polițiștilor Europol a criticat modul în care s-au desfășurat căutarile și faptul că polițiștii trimiși pe teren nu aveau echipament corespunzător și că au fost lăsați fără apă și mâncare.
„Nu este normal să-ți bați joc de oameni, trimițându-i în mlaștini, păduri și teren accidentat, fără niciun echipament de protecție! Nu este normal ca acești oameni să fie ținuți peste 20 de ore în condiții de efort fizic extrem, pe dealuri, munți și văi, în timp ce ai la dispoziție drone și elicoptere, pe care instituția le arată publicului doar în postări de PR pe rețelele sociale – în încercarea de a acoperi incompetența managerială și incapacitatea reală de a coordona capturarea unui criminal”, a transmis sindicatul Europol, care a făcut publică o imagine cu picioarele unuia dintre polițiștii care a petrecut 31 de ore în teren.
IPJ Mureș a venit cu o replică la acuzațiile Sindicatului Europol, susținând că: „Intervențiile sunt dinamice și presupun adaptare permanentă în funcție de teren, informațiile primite și evoluția cazului. Regretăm orice percepție publică nedreaptă care ar putea minimiza efortul real, implicarea și profesionalismul polițiștilor din teren”.
Mai puteți citi pe acest subiect:
EXCLUSIV – VIDEO : Emil Gânj, căutat în lanul de lavandă de la Delureni